Prva liga RS: Pobjedom protiv Drine fudbaleri Rudara se učvrstili na vrhu tabele

31.03.2021. | 18:04

Rudar iz Prijedora pobijedio je zvorničku Drinu sa 4:0 u okviru 20. kola Prve lige Republike Srpske i kao prvoplasirani uvećao prednost na tabeli na šest bodova u odnosu na Leotar.

Prijedorčani nisu imali problema da ubjedljivo pobijede Drinu, protiv koje su u posljednje vrijeme teško izlazili na kraj, a u posljednjih šest duela dobili su je samo jednom na svom terenu.

Brazilac Klarismario Santos Rodrigez, momak koji je početkom marta stigao u Rudar iz Borca iz Kozarske Dubice, postigao je dva gola u petom i 20. minutu.

Do kraja meča Rudar je dao još dva gola za 4:0 i 12. pobjedu ove sezone.

Trebinjski Leotar nije uspio da dođe do trijumfa u Gradišci protiv Kozare pošto je bilo 0:0, ali je sačuvao oreol nepobjedivosti ovog proljeća sa tri pobjede i dva remija.

Odlična utakmica je viđena u Banjaluci, gdje je Željezničar ugostio Zvijezdu 09 i pobijedio sa 5:2.

Poslije novog poraza, tim iz Bijeljine vjerovatno može da se oprosti od borbe za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH, a izgubio je i treće mjesto na tabeli.

Zvijezda 09 je definitivno u krizi jer joj je ovo bila peta vezana utakmica bez pobjede.

Modriča je sada preuzela treće mjesto na tabeli pošto je pogotkom mladog Nemanje Kojića slavila u Novom Gradu protiv Slobode, što je Modričanima treća uzastopna pobjeda.

Podrinje iz Janje ostvarilo je vrlo bitnu pobjedu u borbi za opstanak od 1:0 nad Borcem iz Kozarske Dubice. Iako se nisu pomjerili sa posljednjeg mjesta tabele, smanjili su zaostatak za timovima ispred sebe.

Od ekipa iz donjeg dijela tabele, slavila je i Sutjeska iz Foče na gostovanju u Istočnom Sarajevu kod Slavije sa 1:0, dok je Ljubić savladao brčansko Jedinstvo sa 3:2, a junak pobjede je dvostruki strijelac Boris Žižak.

Dobojska Sloga se učvrstila u sredini tabele, nakon što je sa 3:0 pobijedila Tekstilac iz Dervente, a dva gola je postigao Stefan Savić.

Na tabeli vodi Rudar iz Prijedora sa 41 bodom, Leotar ima 35, Modriča i Zvijezda 09 33, Željezničar 31, Tekstilac i Sloboda 30, Kozara 27, Sloga 26, Drina 25, Borac i Slavija po 24, Ljubić 23, Sutjeska 20, Jedinstvo i Podrinje 15 bodova.