Prva liga RS: Borcu nova tri boda

13.04.2019. | 18:32

Borac je golom Saše Kajkuta došao do tri boda protiv Kozare i povećao je prednost u odnos na Slogu na 9 bodova, dok je Podrinje posljednji član Lige za šampiona Republike Srpske.

Borac je imao veliku terensku inicijativu protiv Kozare i prijetio je najviše iz prekida. Nakon pokušaja Kajkuta iz slobodnog udarca, zaprijetio je i Bajić nakon kornera u 16.minuti.

Ziljkić je u 31.minuti sjajno prošao ali je poslao loptu preko gola. Inicijativu domaćih se isplatila u 35. minuti. Nakon ubacivanja najviši u skoku je bio Nemanja Janičić, koji je vratio loptu do Saše Kajkuta koji je zatresao mrežu gostiju.

U drugom dijelu Borac je propustio nekoliko šansi preko Ziljkića i Janičića i umalo da ih stigne kazna u 79.minuti. Dejan Glišić je uposlio Bunića koji je pogodio stativu. Ziljkić se revanširao na drugoj strani kada je u 86.minuti pogodio stativu.

Rudar Prijedor je protiv Sloge poveo u 39.minuti. Mrkić je odlično ubacio a Ramić je zahvatio loptu i pogodio stativu. Smušenost odbrane gostiju iskoristio je Davidović koji je poslao loptu u mrežu. Na 2:0 je povisio Pekija, dok je konačan rezultat postavio Joco Stokić.

U utakmici koja je odlučivala o posljednjem učesniku Lige za šampiona Podrinje je nakon brojnih preokreta i goleade slavilo protiv Drine 4:2.

Sjajnu seriju rezultata nastavio je Željezničar Sport tim koji je na svom terenu deklasirao Slaviju sa 4:0, a gosti su dugo igrali sa fudbalerom manje jer je kod penala isključen Bojanić. Strijelci za Banjalučane bili su Jovandić , Marković (sa penala) , Kuzmanović i Bilal.

Tako su plasman u Ligu za šampiona obezbijedili Borac, Sloga Rudar Prijedor, Željezničar , Kozara i POdrinje. Preostali timovi će u borbu za opstanak.

Rezultati 22. kolo:

  • Borac – Kozara 1:0
  • Alfa Modriča – Sloboda MG 2:1
  • Podrinje – Drina 4:2
  • Rudar – Sloga 2:1
  • Tekstilac – Sutjeska 0:0
  • Željezničar – Slavija 4:0

Plasman: Borac 55, Sloga GC 46, Rudar 39, Željezničar 33, Kozara 29, Podrinje 29, Tekstilac 25, Modriča 24 , Slavija 24, Drina 22, Sutjeska 20, Sloboda MG 17.

 

Izvor:(SrpskaInfo)