Prva liga Republike Srpske: Poznati su putnici u niži rang i baraž

03.06.2023. | 20:05

Odigrano je posljednje, 34. kolo m:tel Prve lige Republike Srpske, nakon kojeg su poznati klubovi koji će dogodine nastupati u nižem rangu, kao i ekipe koje će se u baražu boriti za opstanak.

Iako su u posljednjih 90 minuta zabilježili pobjede, Tekstilac iz Dervente i Podrinje su ispali iz m:tel Prve lige RS.

Ekipa iz Janje je pogocima Nikole Pantića, stefana Božića (dva) i Adela Jahića uspjela da osvoji bodove na gostovanju kod Slobode iz Novog Grada (2:4), koji je Semberce zbog poplavljenog stadiona “Mlakve” dočekao u obližnjem Dobrljinu na stadionu “Šipad”, ali to nije bilo dovoljno da sačuva prvoligaški status, prenosi Mondo.

Pobjedu je ostvario i derventski tim protiv Ljubića (2:1) golovima dvostrukog strijelca Saše Duvnjaka, ali ni Tekstilac nije uspio da izbjegne delegiranje u niži rang.

Ispadanje su barem zasad spriječili fudbaleri Alfa Modriče i Omarske, koji su pobjedama protiv drugoplasirane Zvijezde 09, odnosno mrkonjićke Slobode osigurali baraž.

Komitet za hitnja pitanja FS RS ranije je odlučio da u utorak obavi žrijeb baraža, koji će biti poludirigovan. U prvim utakmicama prvoligaši će biti domaćini, a takođe neće moći da se sastanu ekipe iz istog ranga takmičenja.

“Uljari” će, kao i Omarska, igrati protiv drugoplasiranih ekipa iz Druge lige RS, grupe Istok i Zapad.

BSK iz Banjaluke i Gorica iz Šipova bore se za baraž na zapadu, dok su na istoku Romanija sa Pala, Velež iz Nevesinja i Jedinstvo iz Brodca u prilici da dođu do doigravanja. Paljani su u najboljoj poziciji sa tri boda više od Veleža i za šampionsku titulu i direktan plasman u m:tel Prvu ligu RS dovoljan im je i bod protiv Hercegovca u Bileći.

Mečevi baraža zakazani su za 10. i 14. jun od 17 časova, a pobjednici ovih duela će dogodine nastupati u prvoligaškom društvu Srpske.