Protivnik u polufinalu US Opena: Sve o Amerikancu protiv kojeg se bori Đoković

06.09.2023. | 11:02

Pola sata poslije ponoći u Njujorku, Novak Đoković je dobio svog protivnika u polufinalu US Opena!

Amerikanac Ben Šelton uspio je prvi put u karijeri da se nađe među četiri najbolja igrača na Grend slemu pošto je u jednom bombarderskom meču savladao zemljaka, 10. igrača svijeta Frensisa Tijafoa – 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:2.

Šelton je napravio nevjerovatan uspjeh uzimajući u obzir da se nalazi na 47. poziciji i da je savladao dosta bolje rangiranog Tijafoa koji je već viđen bio u duelu sa Novakom. Ipak, Ben pravi veliko iznenađenje i još jednom dokazuje da je beton, kao i mnogim Amerikancima, njegova podloga.

Najveći uspjeh ove sezone, do ovog momenta, bilo je četvrtfinale Australijan Opena gdje se i predstavio široj svjetskoj teniskoj javnosti. Do sada se nije sastajao sa Đokovićem, a sam srpski as je imao samo reči hvale za njega na konferenciji za medije.

Nije do sada osvajao ATP titulu, a ovom 20-godišnjaku je upravo 2023. godina ona gdje je izletio među glavnu svitu bijelog sporta.

U maju je dospio i do 35. pozicije na planeti, što mu je do sada lični rekord. Interesantno je da je baš na Grend slemovima, Australijan openu i sada US Openu, uspio da dođe do četvrtfinala i dalje, a da je na svakom Mastersu koji je igrao ove godine zaustavljen u drugom kolu ili prije njega.

Ima iza sebe jedno finale ATP turnira, ali u dublu sa Mekenzijem Mekdonaldom, a njih dvojica su poraženi u Vašingtonu od para Gonzalez/Molteni, naravno, ove godine.

Osim Tijafoa, samo je još jednom uspio da slavi protiv igrača iz Top 10 i to se desilo protiv Kaspera Ruda u Sinsinatiju prošle godine, dok je ostalih pet mečeva od prve desetorke poražen.

Na papiru će svakako da bude veliki autsajder protiv Đokovića koji ima samo jedno na umu, ali će imati publiku iza sebe i okusiće prvi put kako je to igrati u polufinalu jednog Grend slema.

Najjače mu je oružje servis sa kojim je ispostavio rekord na ovom turniru. Služi se dobro i forhendom, pa ćemo vidjeti koliko može protiv najboljeg svih vremena, piše Telegraf.rs.