Prošle subote doživio kolaps na terenu: Gudelj pušten iz bolnice

01.04.2023. | 22:22

Nakon nedjelju dana provedenih u bolnici, srpski fudbaler Dragiša Gudelj pušten je na kućno lječenje.

Mlađi brat fudbalskog reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja, je prošle subote doživio kolaps na terenu na meču svoje Kordobe protiv Rasinga Ferola, a nakon reanimacije na terenu igrač je prevezen u bolnicu gdje je proveo narednih sedam dana, piše Sportal.

Kako se ispostavilo, Dragiši je pozlilo na terenu zbog srčane tahikardije i samo pravovremenom reakcijom ljekara je izbegnut najcrnji mogući scenario.

Već narednog jutra iz bolnice su stigle ohrabrujuće vijesti po pitanju Gudeljovog stanja i ono se iz dana u dan poboljšavalo. Ipak, fudbaler je zbog predostrožnosti zadržan pod budnim okom ljekara koji su konstantno nadzirali njegov oporavak, a danas je on konačno i otpušten na kućno lječenje.

Vijesti o Dragišinom izlasku iz bolnice potvrdio je i njegov klub Kordoba, ali će fudbaler uskoro morati da se podvegne ugradnji defibrilatora ne bi li bio u stanju da nastavi sportsku karijeru.

Dakle srpski fudbaler trenutno prolazi kroz sličnu situaciju kao Kristijan Eriksen, koji je nakon ugradnje defibrilatora nesmetano nastavio karijeru i trenutno nastupa za Mančester junajted.

Oznake: Dragiša Gudelj