Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije izbačen na ulicu

Predrag Pašić, proslavljeni fudbaler Sarajeva i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije, biće izbačen iz stana zajedno sa suprugom.

Pašić, koji je dres FK Sarajevo nosio u periodu od 1975. do 1985, doživio je veliko poniženje u svom gradu pošto je dobio sudsko rješenje po kojem mu se oduzima stan.

Vlasništvo nad stanom u kojem nekadašnji kapiten Sarajeva godinama živi je sporno, a Pašić kaže da je sudski postupak vođen bez njegovog znanja i znanja njegovih advokata, čime mu je oduzeto pravo da brani imovinu.

“Želio sam da obavijestim javnost. Imam svoje zakonske zastupnike, advokate koji me zastupaju pravno, najveći problem je bio što je Opština Centar meni iza leđa vodila sudski postupak, što nisam ništa znao, izgubio sam pravo da se branim kao građanin ove države”, rekao je Pašić za “SportSport.ba” i dodao:

“Svojim dokazima doveli su sudiju u zabludu i on je donio presudu. Čekali su da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovjek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće.”

Pašić ističe da je sreća u nesreći da se sud nalazi na odmoru pa ovih dana neće morati da napusti stan koji je dobio od FK Sarajevo i nekadašnjeg gradonačelnika Sarajeva, Ante Sučića.

“Sreća je što je sud na odmoru tokom ovog mjeseca, konačno izvršenje će se možda desiti za mjesec.”

Šta i kako dalje ni sam ne zna. S obzirom na ime i šta je sve učinio za Sarajevo i BiH za očekivati je pomoć i razumijevanje, međutim i to je upitno.

“Ne znam ni šta ću ni kako ću, ja sam očajan čovjek… U takvom stanju da ne mogu ništa ni govoriti”, poručio je utučeni Pašić.

Pašić ima 61 godinu, ponikao je u Sarajevu u kojem je igrao deset godina. Potom je nastupao dvije godine za Štutgart, a karijeru je završio u Minhenu 1988. godine.

Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije u periodu od 1981. do 1985. godine i upisao je deset nastupa.

 

Ostavite komentar: