Proslavljeni Grk dobija veliko priznanje: Vasilis Spanulis postaće osma “Košarkaška legenda Evrolige”

19.04.2022. | 13:01

Vasilis Spanulis postaće osma “Košarkaška legenda Evrolige”.

Vasilis Spanulis, proslavljeni grčki košarkaš i trostruki osvajač Evrolige, dobiće u srijedu značajno priznanje za sve što je napravio kroz nastupe u evro-eliti: postaće osmi vlasnik nagrade “Košarkaška legenda Evrolige”!

Spanulis je bogatu igračku karijeru, tokom koje je tri puta pokorio Evropu (dva puta sa Olimpijakosom i jednom sa Panatinaikosom), završio 2021. godine, a posljednji laureat koji je dobio ovu nagradu bio je legendarni srpski trener Dušan-Duda Ivković, koji je preminuo prošle godine.

Prije njih, redom su ovu nagradu dobijali Teo Papalukas, Huan Karlos Navaro, Ramunas Šiškauskas, Šarunas Jasikevičijus, Dimitris Dijamantidis, Mirsad Turkčan i Felire Rejes.

Vasilis Spanulis je 2015. godine dobio i jedan teren u Beogradu.

Spanulis je u Evroligi nastupao čak 15 godina, a u trenutku završetka karijere mogao je da se pohvali rekordima u čak šest kategorija!

Najbolji je strijelac Evrolige (4445 poena), ima najviše pogođenih slobodnih bacanja (1131), te izborenih prekršaja (1583). Takođe, ostvario je i najveći zbir indeksa korisnosti (4183), te ima i najviše asistencija (1607) i pogodaka iz igre (1403).

Nagrada će mu, inače, biti uručena u srijedu uveče, pred armijom navijača Olimpijakosa, prije prve utakmice kluba iz Pireja protiv Monaka u Top 8 fazi Evrolige, prenosi Mondo.

Oznake: Evroliga