Prosinečki dobio sudski spor pred FIFA: Njemu i pomoćnicima biće isplaćeno 250.000 evra

26.09.2023. | 08:48

Robert Prosinečki, nekadašnji trener i igrač Crvene zvezde i trener BiH, dobio je sudski spor pred FIFA protiv slovenačke Olimpije iz Ljubljane. On je poslije rastanka sa klubom iz prestonice Slovenije riješio da svoja prava potraži pred čelnom organizacijom.

Kako navode slovenački mediji, klub iz Ljubljane moraće da isplati Prosinečkom i njegovim pomoćnicima iznos od 250.000 evra, a on je bio trener ovog kluba od marta do jula 2022. godine.

U osam mečeva osvojio je dvije trećine bodova, odnosno 16 poena sa učinkom od pet pobeda, jednog remija i dva poraza. Smijenjen je uoči početka sezone nakon sukoba sa čelnicima kluba. Umjesto njega je na to mesto došao Alberto Riera iz Španije.

„Mogu reći da ne znam da radim posao, ali da nisam bio pošten, to nikako. Sa većim lažovima i prevarantima nisam nikada radio, a radio sam sa mnogima“, bile su teške Prosinečkog kada je napuštao klub.

On je ove sezone krenuo kao trener hrvatskog Rudeša, ali je poslije katastrofalnih rezultata ubrzo smijenjen. Na sedam mečeva uzeo je samo jedan bod.

 

Oznake: Prosinečki