Prošao kroz golgotu: Đoković “ratovao” sa cijelim Parizom i stigao do četvrtfinala!

02.11.2023. | 22:38

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Parizu pobjedom nad Holanđaninom Talonom Griksporom.

Meč koji je trajao više od dva i po sata u Bersiju, na kraju je riješen poslije tri seta rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:4).

U petak uveče će igrati protiv Nijemca Danijela Altmajera ili Holgera Danca Runea koji tek treba ove večeri da izađu na teren.

Đoković se vraški namučio sa sjajnim Griksporom, ali i sa samim sobom, pošto je očigledno da nije bio u najidealnijem fizičkom stanju.

Borio se sa teškim nogama i umorom, zbog kog su mnogi favoriti u Parizu ispali ili odustali u ranoj fazi turnira.

Ali, Đoković nije taj tip. On ne odustaje i uvijek, čak i u 37. godini života, ide do krajnjih granica i bez kalkulacija. I pobjeđuje!

Zato je, između ostalog, najbolji teniser svih vremena.

Krenulo je sjajno, brejkom za ekspresnih 3:0, pa 4:1, ali se onda mašina ugasila. Grikspor, koji je konstantno prijetio, to je iskoristio.

Krenuo je veliki preokret, koji je završen serijom od pet vezanih gemova i osvajanjem seta Holanđanina – 6:4.

Najveću muku je Novak mučio sa drugim servisom, koji je bio ispod 50 odsto realizacije na uzorku cijelog meča.

Uz to, često je kasnio na udarce i rad nogu je bio daleko od željenog. Ali, uprkos tome, uspio je da se konsoliduje.

Čuvao je svoj servis, nije uspijevao da ugrozi protivnički i, gem po gem, stigli smo do taj-brejka drugog seta. A, zna se ko je tu “gazda”.

Đoković je poveo sa 5:0 i potom sa 7:2 izjednačio rezultat u setovima.

U odlučujućem dijelu meča je napravio brejk u petom gemu, ali ga je prepustio u osmom. I to uz svađu sa publikom, koja mu je dobacivala između dva servisa i izazvala duplu servis grešku.

Novak im je uputio aplauz, a onda je dobio zvižduke kompletne dvorane. Oh, kakva greška! Jer, svi znamo kako Đoković tada reaguje.

Budi se srpski inat i već minut ili dva kasnije ponovo je imao brejk u rukama, i to bez izgubljenog poena.

Osvojio je poen, ali je njegov rat sa publikom nastavljen – dobili su salvu psovki na srpskom čim je završio sa udarcima!

Zatim je uslijedio i perfektan servis gem za trijumf i plasman u četvrtfinale. Čak 11. put na ovom Mastersu, a osmi put uzastopno.

Oznake: Đoković, Pariz, Turnir