Propušta meč sa Srbijom: Nesportski potez skupo koštao hrvatskog vaterpolistu

27.06.2022. | 15:15

Vaterpolisti Srbije su pobjedama protiv SAD, Australije i Kazahstana obezbjedili prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, čime su izbjegli plej-of.

Upravo iz baraža “delfini” čekaju protivnika u borbi za polufinale, a to će biti Gruzija (manje očekivano) ili Hrvatska (verovatno). “Barakude” su veliki favoriti i sve osim pobjeda komšija predstavljalo bi pravu senzaciju.

Ukoliko Hrvatska opravda ulogu favorita u srijedu će na megdan Srbiji, ali, sudeći prema drakonskoj kazni FINA, bez jednog od najboljih igrača Rina Burića. Vaterpolista Hrvatske kažnjen je od strane krovne organizacije sa tri meča suspenzije zbog udaranja pesnicom u glavu jednog igrača Japana u prvoj fazi takmičenja. Kazna je saopštena veče pred baraž, tako da Burić sigurno neće moći da pomogne protiv Gruzije, a u bazen će se vratiti tek u slučaju eventualnog finala ili meča za treće mesto.

U Hrvatskoj se ne mire lako sa odlukom FINA

“Hrvatski savez ima pravo žalbe, ali jedno je sigurno – protiv Gruzije Burića neće biti u ekipi, a ukupno će pod hrvatskom kapicom biti 12 igrača. Ovo je težak i šokantan udarac za hrvatsku reprezentaciju”, rečeno je iz hrvatskog saveza.