Italijanski istražitelji pronašli “tajni dokument”: Juventus i Ronaldo pod istragom

26.10.2022. | 13:49

Italijanski istražitelji pronašli su “tajni dokument” koji su potpisali Juventus i Kristijano Ronaldo u kojem je klub obećao bivšem fudbaleru 20 miliona evra uprkos tome što je najavljivao korekcije plata tokom vrhunca pandemije koronavirusa, piše Gazeta delo sport.

Juventus je pod istragom zbog lažiranja finansijskog izvještaja, klub je osumnjičen da je falsifikovao bilanse za 2019, 2020. i 2021. godinu, a 16 direktora i čelnika uključujući predsjednika Andreu Anjelija i potpredsjednika Pavela Nedveda – pod istragom su, potvrdio je tužilac u Torinu u ponedjeljak.

Istražitelji pokušavaju i da dokažu da igrači Juventusa nisu odustali od isplate punih plata tokom vrhunca pandemije u martu 2020. godine, ali je klub prijavio da su isplaćeni tri umjesto četiri mjeseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata sa klubom.

Italijanska finansijska policija traži privatne ugovore između kluba i igrača, uključujući Kristijana Ronalda. Pominjanje “čuvenog dokumenta koji teoretski nije trebalo da postoji” pojavilo se iz prisluškivanja direktora Juventusa prošlog decembra, a prema Gazeti, istražitelji su pronašli dokument koji su potpisali Ronaldo i klub.

Juventus je, navodno, obećao Ronaldu da će platiti 19,9 miliona evra čak i ako napusti klub. Tužilac u Torinu vjeruje da isplata koju su dvije strane dogovorile nije bila redovno registrovana u finansijskom izveštaju Juventusa.

La Stampa je u ponedjeljak izvijestila da je od napadača Mančester junajteda zatraženo da pojasni svoju ulogu, ali da je on odbio da razgovara sa tužiocem iz Torina.

Oznake: Afera, Juventus, Ronaldo