Promjenom pola napravila haos: Bila muškarac, sad dominira u bazenu sa ženama FOTO

25.12.2021. | 14:09

Sintija Milen je odlučila da prestane da se bavi poslom koji voli zbog Lije Tomas koja je promijenila pol.

Dospjela je američka plivačica Lia Tomas (22) u centar pažnje prije nekoliko nedjelja. Ne toliko zbog svojih rezultata, koliko zbog jedne druge stvari.

Naime, Lia je promijenila pol, bila je muškarac. Dobila je dozvolu da se takmiči u ženskoj konkurenciji i tamo dominira, ali je zbog toga nastao haos.

Poslije 30 godina bavljenja suđenjem u ženskim plivačkim disciplinama sudija Sintija Milen je dala otkaz. Nije mogla da nastavi da se bavi poslom koji voli.

“Ne mogu da budem dio sporta koji dozvoljava da se biološki rođeni muškarci takmiče protiv žena, na taj način se uništava fer-plej”, rekla je Sintija.

Lia je na nedavnom takmičenju ostvarila nevjerovatan rezultat. Bila je za čak 38 sekundi brža u odnosu na druge takmičarke.

“Ne želim da me shvate pogrešno, ne kritikujem nju. Lia je dijete od Boga, ali je ovdje nešto drugo u pitanju. Imamo muško tijelo protiv ženskog, a muško tijelo će uvijek biti muško, to se neće promeniti”, poručila je Sintija Milen.

Ovako je Lia izgledala prije promjene pola:

Najpoznatiji primer transeksualaaca u ženskoj konkurenciji jeste Lorel Ubard, koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu dizala tegove protiv djevojaka. Nije uspela da osvoji medalju, a mnogi su smatrali da nije trebalo ni da nastupi na tom takmičenju.