Promijenio klupske boje: Marjanović napustio Dalas poslije tri godine

16.06.2022. | 07:51

Srpski košarkaš Boban Marjanović (33, 224 cm) usred noći promijenio je klupske boje, pošto vodeći američki novinari Šams Čaranija i Adrijan Vojnarovski prenose da ga je Dalas trejdovao u Hjuston.

Marjanović je čak prethodne tri godine igrao u Dalasu, što mu je najduži boravak u jednom klubu još od Hemofarma na početku karijere, međutim ni to što je bio od presudne važnosti za atmosferu, ni to što je svaki boravak na terenu sjajno koristio, nije bilo dovoljno da bi i naredne sezone nosio njih dres, piše Mondo.rs.

Dalas ga je iskoristio za akviziciju Kristijana Vuda iz Hjustona (26, 211cm), a da bi ga doveli morali su da pošalju još nekoliko igrača u paketu…

Tako su sa Marjanovićem otišli i Sterling Braun, Trej Burk i Markis Kris, odnosno Dalas je ustupio pravo na 26. pika predstojećeg drafta. Mnogi smatraju da je Dalas dao i previše za igrača koji ulazi u posljednju godinu ugovora vrijednog 14 miliona dolara i postaje neograničeni slobodni agent kada se završi 2022/23.

Vud je iskoristio strmoglavi pad Hjustona u prethodne dvije sezone i etablirao se kao jedan od najboljih igrača, tako da je prošle sezone bilježio 17,9 poena i 10,1 skok po meču.

Vidjećemo samo kako će Luka Dončić reagovati na trejdovanje Bobana Marjanovića, pošto su u međuvremenu postali nerazdvojni, ali spekuliše se da bi srpski centar u Hjustonu mogao da se ujedini s Tobajasom Herisom, s kojim je ostvario drugarski odnos tokom dana u Detroitu, Klipersima i Filadelfiji.

Nadamo se samo da će Marjanović dobiti više prostora da igra u Hjustonu, pošto je prethodne godine u Dalasu nastupio na samo 22 meča – u prosjeku je igrao pet minuta – i bilježio je 4,5 poena po susretu.