Problemi u Sarajevu pred finiš sezone: Sušić i Pejović odstranjeni iz ekipe

16.05.2021. | 12:26

Sarajevo će u završnicu sezone ući bez Tina Sven Sušića i Aleksandra Pejovića koji su odstranjeni iz ekipe.

Po sarajevskim kuloarima se još juče počelo spekulisati da dva zvučna imena iz svlačionice Bordo tima neće biti na raspolaganju u završna tri kola sezone kao i u finalu Kupa.

O razlozima odstranjena ekipe može se spekulisati. Nezvanično, razlozi su Pejovićeva najavljena tužba zbog dugovanja, te Sušićeva vidna nezainteresovanost na treninzima, prenosi Sportsport.ba.

Za očekivati je da se uskoro oglasi i Bordo klub po pitanju statusa dvojice iskusnih veznjaka koji su među najplaćenijim u ekipi.

Protiv Pejovića i Sušića je već pokrenut disciplinski postupak pa će biti interesanto za vidjeti kako će završiti ovaj slučaj.

Sušić je na Koševo stigao u februaru prošle godine. Najavljen je kao veliko pojačanje, ali zbog brojnih sitnih povreda nikada nije uspjevao da zaigra u kontinuitetu. Ove sezone je na skromnom učinku od jednog dola i dvije asistencije.

S druge strane, Pejović je bio standardan od svog dolaska prošlog ljeta. Na svom kontu ima četiri asistencije, a ugovor mu traje do ljeta 2022. godine.

Ovo je samo jedan u nizu “potresa” u Titovoj 38b u posljednje vrijeme jer je prethodnih dana bilo promjena u sportskom i administrativnom sektoru. Tako je Dženan Uščuplić preuzeo ekipu za posljednje četiri utakmice.

Sarajevo je i dalje u borbi za duplu krunu. U ligi ih čekaju mečevi protiv Mladosti, Radnika i Olimpika, dok će 27. maja u Trening kampu u Zenici igrati finale Kupa protiv Borca.

Oznake: Sarajevo