Problem je odbrana: Partizan ima najbolji napad

29.10.2022. | 12:08

Po običnom prosjeku poena, ali i po naprednoj statistici KK Partizan trenutno ima najbolji napad Evrolige.

“Crno-bijeli” imaju 86,4 poena po meču, dok na 100 posjeda bilježe 120,7 poena.

Jasno je da je Partizanu ove sezone problem odbrana. Tu sve počinje i agresivnost koju su “crno-bijeli” pokazali protiv Virtusa i Žalgirisa i u dobrom dijelu meča protiv Armanija i Baskonije je nešto što će biti neophodno ekipi Željka Obradovića u ovoj sezoni.

Međutim napad Partizana izgleda kao da je već postavljen na stabilne noge. “Crno-bijeli” bilježe najviše poena po utakmici i u toj statistici im društvo pravi Olimpijakos, tim koji je sve ukupno gledano uz Fenerbahče trenutno u najboljoj formi u Evroligi. Za dobre ofanzivne ekipe poslije prvih pet kola slove i Baskonija, Alba, Efes, Monako i pomenuti Fener.

Ipak Partizan ima na svakoj utakmci maltene odlične procente i jedino je protiv Armanija ostao na ispod 80 poena. Da nije bilo neshvatljivog pada u posljednjoj četvrtini vjerovatno bi i tu “crno-bijeli” prebacili broj 80. Partizan je odličan u šutu za dva jer su na 53 odsto, dok su u procenti trojki najbolji u takmičenju. U ovih pet mečeva imaju 42 odsto datih trojki. Na liniji slobodnih bacanja Partizan takođe drži koncentraciju i ima odličan procenat 81% i tu su bolji samo Efes, Armani i Olimpijakos.

Oznake: KK Partizan