Prnjavor domaćin cilja pretposljednje etape biciklističke trke Beograd-Banjaluka

Opština Prnjavor biće 6. septembra domaćin cilja pretposljednje etape Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, potvrđeno je današnjim potpisivanjem ugovora između direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje i načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša.

Kuvalja je napomenuo da je Prnjavor ranije bio domaćin kao prolazni cilj, prošle godine uključen je kao etapno mjesto, a ove godine biće cilj etape.

“Vjerovatno ćemo iz Prnjavora prisustvovati odluci koji će od takmičara iz 25 zemalja da ponese žutu majicu. Očekujemo spektakl”, rekao je Kuvalja novinarima.

On je precizirao da je otvaranje trke predviđeno za ponedjeljak, 31. avgust, na Jahorini, dan kasnije vozi se dionica Jahorina-Zlatibor, 2. i 3. septembra biciklisti voze kroz Srbiju, 4. septembra predviđen je polazak iz Beograda do Bijeljine, 5. septembra vozi se dionica Bijeljina-Vlasenica -Prnjavor preko Dervente u dužini od 125 kilometara.

Kuvalja je napomenuo da će trka biti održana uz sve preporučene mjere protiv širenja virusa korona.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je da je ta opština spremna da odgovori svakom postavljenom zadatku u realizaciji ovog značajnog projekta.

“Zahvaljujemo Biciklističkom savezu Republike Srpske i njenom direktoru što su Prnjavor prepoznali kao pouzdanog partnera. Ovo je prilika za poseban vid promocije, da se Prnjavor pokaže u najboljem svjetlu”, istakao je Tomaš.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

 

Ostavite komentar: