Prnjavor: Do kraja juna počinje izgradnja prvog terena sa vještačkom travom

Izgradnja prvog fudbalskog terena sa vještačkom travom u Prnjavoru, prema projektu “Fifa gol”, vrijednom oko 500.000 KM, trebala bi da počne za petnaestak dana, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković.


Zeljković je naveo da je na sinoćnjem sastanku sa rukovodstvom opštine Prnjavor postignuta saglasnost da bude pronađen model za izgradnju još jednog terena, dok opština ima planove i za izgradnju pratećih sadržaja kod budućeg sportskog centra.

“Sada je potrebno pronaći sredstva za realizaciju cijelog projekta jer će izgradnja jednog takvog centra poslužiti i budućim generacijama”, izjavio je Zeljković novinarima.

On je izrazio nadu da će Fudbalski klub /FK/ “Ljubić” iz Prnjavora uspjeti da ispuni sve uslove koji su pred njega postavljeni kako bi, nakon poziva da igra u Prvoj ligi, dobio zeleno svjetlo da zaigra u ovom elitnom takmičenju Republike Srpske.

“Nakon pandemije virusa korona odučili smo se da reorganizujemo sve lige unutar Saveza. Komisija Fudbalskog saveza Srpske će narednih dana posjetiti Prnjavor i ostale koji su aplicirali ili dobili pozivnicu za učešće u Prvoj ligi i procijeniti ko ispunjava uslove. Očekujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca izaći sa imenima klubova koji će igrati Prvu ligu Republike Srpske”, rekao je Zeljković.

Zeljković je istakao da će Savez u narednih nekoliko dana pokušati naći način da pomogne svim klubovima u svim ligama u Srpskoj, da se olakša rad klubova tako što će se direktno uticati na smanjenje troškova kotizacije i troškova službenih lica.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš zahvalio je Fudbalskom savezu Republike Srpske što je prepoznao Prnjavor kao sredinu gdje fudbal ima perspektivu.

“U poslovno-turističkoj zoni Prnjavor u ovoj godini biće izgrađen fudbalski teren sa vještačkom travom, a pripremne radove izvodiće prnjavorsko preduzeće `Gradip`. Na sastanku sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srpske razgovarali smo i da u okviru ovog sportskog kompleksa treba da bude izgrađen još jedan fudbalski teren sa atletskom stazom, kao i sadržajima za druge sportske discipline”, rekao je Tomaš.

Tomaš je zahvalio i FK “LJubić” za veliki napredak koji je evidentan u posljednje tri i po godine, kako u infrastrukturi kluba, tako i u kadrovskom napretku, posebno u radu sa mlađim selekcijama.

“Danas sa ponosom možemo reći da je FK `LJubić` vraćen na stare puteve slave, zahvaljujući čemu je iz Fudbalskog saveza Republike Srpske stigla pozivnica da se Klub izjasni da li ima kapacitete i želju da od naredne tekmičarske sezone bude član Prve lige. Iz Prnjavora je otišao pozitivan odgovor i sada je na nama svima da predano radimo na stvaranju svih potrebnih uslova”, naglasio je Tomaš.

Zeljković i Tomaš prisustvovali su i sinoćnjoj izbornoj skupštini Opštinskog fudbalskog saveza Prnjavor, na kojoj je za predsjednika izbran Zoran Deket, aktuelni predsjednik prnjavorskog FK “LJubić”.

Skupštini je prisustvovao i predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Miloš Brkić.

Uručeni su i priznanje za najboljeg igrača Područnog fudbalskog saveza Gradiška Aleksandru Žižku iz FK “LJubić”, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš dobio je zahvalnicu za razvoj fudbala na području ovog područnog saveza, a nagrada “Veliko srce” pripala je Klubu malog fudbala “Obilić” iz Prnjavora.

 

Izvor: Srna

Ostavite komentar: