Prlainović donirao kapicu: Akcija prikupljanja za malog Boška se nastavlja

12.08.2021. | 13:48

I dalje se svi koji mogu i žele da pomognu iz svijeta sporta uključuju u akciju prikupljanja novca za malog Boška. Olimpijski šampion u vaterpolu Andrija Prlainović donirao je potpisanu kapicu u želji da pomogne Bošku da se izliječi.

Na sajtu Limundo.com pokrenuta je aukcija u kojoj je ponuđena potpisana vaterpolo kapica proslavljenog vaterpoliste Andrije Prlainovića.

Boško Gugleta, rođen 14. januara 2021. godine, nalazi se na intenzivnoj njezi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu i nije u stanju da samostalno diše i da se hrani. Svakim danom njegovo stanje se pogoršava, te je od izuzetnog značaja da se sredstva što pre sakupe.

Uspostavljena mu je dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Riječ je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Njegovi roditelji pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos kako bi se što pre stiglo do cilja – 2,5 miliona evra.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smještaj.