Priznao da ga privlači američka MLS liga: Luis Suarez odbio transfer u Juventus

04.01.2022. | 17:02

Corriere dello Sport piše da je napadač Atletiko Madrida Luis Suarez odbio prelazak u Juventus, kao i da ga privlači američka MLS liga.

Juventus traži novog napadača kojeg želi dovesti tokom aktuelnog prelaznog roka, posebno jer Alvaro Morata namjerava otići u Barselonu. Morata zna da ga Juve neće zadržati i naredne sezone tako da želi otići prije isteka pozamice.

Ipak, klub iz Torina ne želi pustiti napadača dok ne nađe adekvatnu zamjenu te zamjeri Barseloni što je kontaktirala igrača direktno i bez dozvole.

Želja Bianconera je napadač Atletika Luis Suarez, ali on ne namjerava igrati za Juventus iako je bio veoma blizu toga 2020. godine. Transfer je tada propao nakon što je Urugvajac dobio ispitna pitanja za test potreban kako bi mu se dodijelilo italijansko državljanstvo.

Čelnici Juventusa neće biti kažnjeni jer nema dovoljno dokaza, ali ovaj slučaj navodno i nije razlog zbog kojeg Suarez odbija preći u Juve. Umjesto toga, 34-godišnji napadač razmišlja o odlasku u američku MLS ligu, piše Klix.