Prilika da poprave utisak: Igokea se sprema za duel sa VEF Rigom u gostima

09.03.2021. | 12:12

Košarkaše Igokee, nakon poraza na startu top 16 faze FIBA Lige šampiona od Tenerifa na domaćem terenu, večeras očekuje duel sa VEF Rigom u gostima.

Ovo će biti prilika košakrašima Igokee da poprave utisak, ali i da zadrže šanse za prolaz dalje.

Zgusnut raspored tima iz Republike Srpske, prvo poraz od Budućnosti u ABA ligi, pa poraz od Tenerifa, oba na svom terenu, zatim pobjeda u beogradskom predgrađu protiv FMP-a i evo za desetak dana četvrte utakmice za izabranike Dragana Bajića.

Bez obzira na poraz od Tenerifa, košarkaše Igokee ne napušta optimizam i vjera u sebe da do kraja takmičenja u ovoj vrlo izjednačenoj grupi mogu da pronađu put do četvrtfinala.

VEF Riga je na startu izgubila od aktuelnog osvajača ovog takmičenja San Pablo Burgosa, poslije produžetka. Imali su i napad za pobjedu, međutim, nisu ga iskoristili. U prvoj fazi Lige šampiona, Riga je osvojila drugo mjesto i zajedno sa francuskim Strazburom prošla dalje iz grupe u kojoj su još bili litvanski Ritas i grčki Peristeri, sa učinkom 4-2.

VEF Riga je višestuki šampion Letonije, igra letonsko-estonsku zajedničku ligu, a nekad je igrala i VTB ligu, najjače košarkaško takmičenje na prostoru SSSR-a-. Igra agresivnu i napadačku košarku, kao uostalom i sve baltičke ekipe, tako da Igokei neće biti lako da dođe do trijumfa, koji bi je zadržao u trci za plasman dalje.

Meč počinje u 18.00 časova, a pola časa kasnije će početi i drugi meč ove grupe, dvoboj španskih timova i favorita grupe, gdje će Tenerife ugostiti San Pablo Burgos.

Oznake: Gosti, Igokea