Prijeti mu kazna zatvora: Predsjednik PSŽ-a na suđenju u Švajcarskoj

07.03.2022. | 19:02

Naser Al-Kelaifi, predsjednik Pari Sen Žermena ovih dana boravi u Belinconi u Švajcarskoj. Tamo je u toku drugo suđenje povodom optužbi da je TV mreža beIN Sports dobila povlastice o prenosu mečeva Svjetskog fudbalskog prvestva na nedozvoljen način.

Al Kelifi se sumnjičio da je ponudio mito bivšem generalnom sekretaru FIFA Žeromu Valckeu kako bi obezbjedio TV prava za Mundijale 2026. i 2030. godine.

Očekuje se da se suđenje završi u četvrtak. U slučaju da budu osuđeni, po pitanju ovog prekršaja može se izreći i zatvorska kazna u trajanju do pet godina.

Na prvom ročištu, tužioci su tražili kaznu od 28 mjeseci zatvora za Al Kelaifija i tri godine za Valckea, ali je sve to propalo poslije njihove uspjele žalbe.

Da sve bude zanimljivije, FIFA je još 2020. godine povukla svoju žalbu pošto je postigla nagodbu sa Al Kelaifijem, što nije javno objelodanjeno.

Ostala je samo tako optužba za “nekorektan dogovor” što zahtjeva da se dokaže da je dogovor Al Kelaifija i Valkea loše uticao na poslovanje FIFA.

Oznake: Gazda, Suđenja