Prijavljeno 19 zemalja: U četvrtak počinje Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu

Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i mlađe seniore u Banjaluci počeće u četvrtak u kanjonu Tijesno na rijeci Vrbas, a prijavljeno je 19 zemalja, rekao je danas direktor Kajak-kanu kluba Vrbas M:tel Nikola Stanković.Stanković je podsjetio da su Banjaluka i kajakaški klub već 12 godina domaćini ovoga prvenstva, koje je postalo i neka vrsta tradicije.

“Što se tiče organizacije, sve je spremno, uz manje probleme zbog vremenskih uslova na koje ne možemo uticati. Takmičenje počinje u četvrtak i traje do nedjelje”, rekao je Stanković i dodao da je domaća ekipa podmlađena, kao i da će vidjeti kakve će rezultate ostvariti.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović navela je da je svako takmičenje evropskog ranga velika čast za organizatore, ali i za građane koji će imati priliku da prate velike sportske događaje.

“Osim sportskog segmenta, tu je i turističi segment, jer nam je cilj da svi sportisti koji posjete Republiku Srpsku i Banjaluku, u jednom trenutku požele da se vrate ovdje, ne samo kao sportisti, nego kao i turisti, jer imamo potencijal i imamo šta da ponudimo”, rekla je Davidovićeva.

Tehnički delegat Evropske kajakaške asocijacije Manuela Gaven zahvalila je organizatorima takmičenja, te dodala da od domaćeg tima očekuje dobre rezultate.

Savjetnik gradonačelnika za kulturu i socijalna pitanja Mirna Savić Banjac poželjela je dobrodošlicu takmičarima, te dodala da je takmičenje u kajaku i kanuu sportska manifestacija od interesa za Banjaluku.

Kajakaš kluba Vrbas M:tel Dušan Mačkić rekao je da se za Evropsko prvenstvo priprema unazad dvije godine, kao i da će dati maksimum i pokušati opravdati očekivanja kluba.

Izvršni direktor kompanije M:tel Milosav Parezanović istakao je da ova kompanija sa ponosom nastavlja saradnju sa banjalučkim Kajakaškim klubom Vrbas i da predstojeće Evropsko takmičenje u narednim danima Banjaluku stavlja u sam centar i regionalnih i evropskih takmičenja u kajaku i kanuu.

Ostavite komentar: