Pridružili se investitorima: Serena Vilijams i Luis Hamilton žele da postanu vlasnici Čelsija

21.04.2022. | 17:51

Teniserka Serena Vilijams i vozač Mercedesovog tima u trkama Formule 1, Luis Hamilton, pridužili su se investitorima jednog konzorcijuma koji žele da postanu novi vlasnici fudbalskog kluba Čelsi.

Britanska tv stanica Skaj njuz otkriva da su se sedmostruki svjetski šampion Formule 1 i bivša prva teniserka svijeta pridužili grupi investitrora, na čijem je čelu ser Martin Broton, bivši predsjednik Liverpula i Britiš ervejza, koji podržavaju ponudu za prezuimanje tog kluba.

Izvori bliski tom konzorcijumu investitora rekli su da su Hamilton i Vilijamsova – najistaknutiji među članovima bilo kojeg od tri preostala konzorcijuma – obećali pojedinačno podršku Brotonovom konzorcijumu od po 10 miliona funti.

I Hamilton i Vilijamsova postali su posljednjih godina etablirani investitori.

Kompanija Serena Venčers, fond rizičnog kapitala teniske zvijezde, ove nedjelje je najavio ulaganje u Opensponzoršhip, britanski start-up za sportske tehnologije, dok je Hamilton podržao niz kompanija na njihovim počecima, kao što je Zapp, aplikacija za brzu dostavu namirnica sa sjedištem u Londonu.

Njihovo učešće na aukciji za Čelsi je neočekivano, navodi britanska tv stanica, napominjući u tom kontekstu da je Hamilton navijač Arsenala.

Hamilton i Vilijamsova su, dodaje se, već nekoliko nedjelja u pregovorima sa grupom koju predvodi Broton.

Izvor blizak konzorcijumu je rekao da pridruživanje ovog para predstavlja ozbiljnu investicionu odluku zbog njihovog iskustva u izgradnji globalnih sportskih brendova.