Prevareni Modrić iznenadio najtežom odlukom: Umoran od laži odabrao klub gdje će završiti karijeru!

10.02.2024. | 17:23

Luka Modrić je ušao u posljednje mjesece ugovora sa Realom, a njegova decenijski boravak u Madridu se ne završava onako kako je to Hrvat zamišljao.

Prema pisanju španskih medija osvajač Zlatne lopte se osjeća izigranim. Izgleda da se nešto dešava u Realu i to ispod površine. Sve češće se piše o nezadovoljstvu Modrića svojim statusom u timu te odlazak iz Los Blancosa postaje jasan kao dan.

Don Balon je u petak objavio članak s naslovom “Tenzije na Bernabeuu zbog Ancelottijeve velike laži Modriću, nakon pobune napustit će Real”, uz detalje Modrićevog nezadovoljstva.

“Istina je da Modrić u svojim nastupima nije uspio bljesnuti kao inače tokomsvog boravka na Santiago Bernabeau” piše Don Balon te nastavlja:

“Izvori iz kluba danas komentirašu kako je igrač jako razočaran s maloprilika koje mu Ancelotti daje jer su imali nekoliko razgovora o njegovom statusu u timu prije produženja ugovora.”

Kao glavni razlog zašto je Florentino Perez odlučio da se zahvali Modriću je eksplozija Judea Bellinghama za kojeg je izdvojeno 100 miliona eura. Englez se prilagodio mnogo brže nego što se očekivalo, za kratko vrijeme je postao ne samo vođa veznog reda već i cijele ekipe te u Realu smatraju da im Modrić više nije potreban.

Sa 1354 minute na terenu Modrić je tek 16. igrač Reala po minutaži u ovoj sezoni što dovoljno govori o njegovom statusu u timu.

Don Balon navodi da iako se Modrić osjeća prevarenim to ga neće spriječiti da dobije jedan od najboljih oproštaja u historiji Real Madrida. U međuvremenu portal Todofichajes je objavio i vijest da će Modrić karijeru prema svemu sudeći nastaviti u Inter Miamiju gdje bi djelio svlačionicu s Leom Messijem.

Navodno je David Beckham do sada nekoliko puta oprobao svoju sreću, a vjeruje da će pokušaj na ljeto biti uspješan i da će uspjeti pridobiti Hrvata.

Modrić je u nekoliko navrata istakao da bi volio ostati u Realu i okončati svoju karijeru u Kraljevskom klubu, međutim ta želja mu neće biti ispunjena. Osvajač Zlatne lopte je i velika želja saudijskih klubova, nude mu ogroman novac, navodno se spominje cifra od 60 miliona eura, ali ta destinacija se ne čini izglednom.

Ono što je sigurno je da će legendarni veznjak sezonu završiti u Realu te će svoj potpuni fokus prebaciti na Evropsko prvenstvo, vjerovatno svoje posljednje veliko takmičenje u karijeri, piše sportsport.ba.