“Preticanje će biti teže nego što bismo željeli”: Zahtjevna trka pred Hamiltonom

09.10.2021. | 13:30

Lewis Hamilton će Veliku nagradu Turske početi  sa deset mjesta lošije pozicije u odnosu na onu koju ostvari u kvalifikacijama. To je zato što je napravio izmjene u motoru svog bolida, pa će aktuelni svjetski prvak i lider u generalnom plasmanu imati pune ruke posla na trci.

Očekuje se da Lewis Hamilton ima mnogo preticanja na trci u nedjelju što u Mercedesu smatraju nepovoljnim. Naime jedan od direktroa tima Andrew Shovlin smatra da staza “Istanbul park“ nije toliko povoljna za preticanje. Svakako je ova izjava još jedna u nizu u aktuelnom ratu sa Red Bullom i Maxom Verstappenom, a njome se možda i stvara alibi za eventualni Lewisov neuspjeh u Turskoj.

“Preticanje je prilično teško. Često je teže na treninzima jer ne provodiš dugo vremena na jednom setu guma. Ne dobijaš razlike u degradaciji gume. Sa te strane predviđamo da će preticanje biti teže nego što bismo željeli. Bolid radi veoma dobro. Oba vozača su imala jak prvi dan. Iako je svima u fokusu borba za titulu šampiona cilj je da osvojimo pol poziciju i hoćemo da pobjedimo u trci.”, kaže Andrew Shovlin.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Turske su od 14 sati.