Prestigao svog saigrača: Tomas Miler novi rekorder Bundeslige

24.10.2023. | 16:21

Fudbaler Bajerna Tomas Miler novi je rekorder Bundeslige po broju ostvarenih pobjeda. On je protiv Majnca došao do svog 323 trijumfa, prestigavši tako svog saigrača i doskorašnjeg lidera po tom parametru – kapitena Bavaraca Manuela Nojera.

Bajern je savladao Majnc rezultatom 3:1 aMiler je na teren ušao u 88. minutu umjesto Kingslija Komana.

Ovaj tridesetšetvorogodišnjak je do rekorda došao uprkos nešto sporijem startu sezone, s obzirom da je oporavak od povrede kuka potrajao.

Blizu povratka je i doskorašnji luareat Nojer, koji je počeo da trenira nakon loma noge koji je doživio tokom zime.

“Još nisam gotov“, kratko je poručio ofanzivac. Miler je do svoje 323. pobjede došao na 449. nastupu u Bundesligi, dok je Nojer slavio 322 puta na ukupno 478 utakmica.

Tomas je blizu i rekorda za najviše mečeva u dresu reprezentacije Njemačke, koji trenutno drži Lukas Podolski. Fudbaler Bajerna trenutno 125 – a Poldi 130. Miler je za “pancere” postigao i 45 pogodaka.

Ofanzivac koji je cijelu karijeru proveo u Bajernu je dio istorije Bundeslige i zahvaljujući drugim ostvarenjima – osvojio je najviše titula namijenjenih šampionu Njemačke – čak 12, od toga 11 zaredom.

Nedavno je došao i do 100. pobjede u Ligi šampiona – protiv Mančester Junajteda. To je prethodno uspjelo samo Kristijanu Ronaldu i Ikeru Kasiljasu, ali je jedino Miler sve to uradio u dresu samo jednog kluba.

Priliku za novi trijumf u kontinentalnom takmičenju imaće već večeras 18.45 protiv Galatasaraja u 3. kolu Lige šampona.