Preokret u režiji Pavkova: Zvezda se popela na čelo tabele

14.03.2022. | 18:13

U posljednjem meču 27. kola Superlige Crvena zvezda je zabilježila pobjedu u Gornjem Milanovcu protiv Metalca 2:1 i došla na podjelu prvog mjesta na tabeli sa Partizanom.

Iako je formalno Partizan ispred Zvezde zbog bolje gol razlike, aktuelni šampion je faktički preuzeo vođstvo u šampionskoj trci jer ima bolji skor u međusobnim duelima sa crno-bijelima, a upravo taj kriterijum prvi određuje prvo mjesto na kraju osnovnog dijela. Samim tim, ukoliko Zvezda zabilježi pobjede u sva tri naredna duela, biće prva pred plej-of, a to znači i da će se derbi u plej-ofu igrati na stadionu Rajko Mitić.

Nije bilo lako gostovanje u Gornjem Milanovcu. Zvezda je dobro krenula, imala dvije odlične šanse preko Mirka Ivanića i Ohija. Ali te propuštene šanse kaznio je domaći tim i poveo preko Cvetkovića u 33. minutu.

Ipak, crveno-bijeli nisu gubili glavu. U nadoknadi prvog dijela Pićini je pogodio prečku, a lopta se odbila do Kataija. Magiko je držao loptu, a onda odlično centrirao u srce šesnaesterca, gdje je sjajno reagovao Ohi i glavom donio izjednačenje, prenosi Sportklub.

Rezultatom 1:1 otišlo se na poluvrijeme, a Dejan Stanković riješio je odmah da krene po drugi gol. Umjesto Bena uveo je Milana Pavkova na poluvremenu. To mu se vratilo u 57. minutu, kada je poslije odlične lopte Ivanića, kršni centarfor sjajno reagovao i ponovo matirao Markovića.

Samo tri minuta kasnije Pavkvo je još jednom zatresao mrežu, ali je Zvezdi poništen pogodak zbog faula Ohija. Još jedan gol poništen je Pavkovu, ali srećom po Zvezdu, nije bilo drame pred njenim golom do kraja i bodovi su otišli crveno-bijelima.