Premijer liga BiH: Ubjedljiv poraz Krupe u gostima

25.10.2020. | 20:10

Sarajevo je u 12. kolu Premijer lige BiH savladalo Krupu na Koševu rezultatom 3:0.

Sarajevo je u ovaj meč ušlo kao favorit i sve osim pobjede tima Vinka Marinovića bilo bi veliko iznenađenje.

Već na otvaranju meča domaći tim je poveo. Vukmanović ruši Velkoskog u kaznanom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku sa koje Benjamin Tatar zabija za 1:0.

I nakon primljenog gola Bordo tim nastavlja sa napadima. Istina, Krupa je imala jedan opasan pokušaj prema golu Kovačevića, ali Sarajevo je stvaralo konkretnije šanse.

Dupovac je u 30. minuti umalo zabio. Bio je najviš u skoku, Kolak sjajno brani, no ni golman Krupe dvije minute kasnije nije mogao ništa. Amar Rahmanović ubacuje loptu, ona pogađa Galića i završava u mreži za prednost od 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Amar Rahmanović postiže svoj drugi gol. Tatar pborija po desnoj strani, ubacuje loptu za Velkoskog, a ovaj nesebično loptu spušta na peterac gdje je Amar Rahmanović koji zabija za 3:0.

Igralo je Sarajevo i dalje otvoreno. Napad za napadom je bio veoma opasan, Handžić je uzdrmao i okvir gola, a Krupa se nije branila i oni su pokušavali nešto da naprave u fazi napada, ali nije im išlo, piše SportSport.ba.

Handžić u 72. mnuti ima još jednu sjajnu šansu, Kolak brani, da bi tri minute kasnije Tatar pokušao direktno iz kornera, ali je to odbranio golman Krupe. Ostalo je do kraja 3:0 i bh. šampion je upisao još jednu laganu pobjedu.

 

 

Oznake: Krupa, Sarajevo