Premijer liga BiH: Sarajevo u posljednjim sekundama do boda protiv Borca na Koševu!

05.11.2023. | 22:01

Na Koševu je večeras odigran derbi 13. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Borca, a Banjalučani ostali su bez pobjede bukvalno u zadnjim sekundama, kada je Aničić postigao gol za 1:1.

Nedavno su ovi rivali odmjerili snage u Banjaluci i tada je bilo 1:1, s tim da je Borac gol za izjednačenje zabio u nadoknadi drugog dijela.

Počelo je sjajno za Banjalučane, a vrlo šokantno za domaće igrače i navijače, pošto je već u drugoj minuti Nišić postigao gol nakon što ga je Blagaić uposlio.

Moglo je Sarajevo brzo da izjednači, samo tri minute kasnije, ali je stativa spasila Borac nakon udarca Hasića sa oko 25 metara. U 11. minuti je Blagaić izveo slobodni udarac i šutirao je visoko preko gola.
U jednom trenutku meč je i prekinut zbog velike bakljade navijača Sarajeva, ali njihova podrška ovaj put nije pomogla igračima Sarajeva.

Borac je imao dobru šansu u 25. minuti, kada je Čavić gađao sa 16 metara, no malo preko gola Sarajeva. Mustafić u 30. minuti na drugoj strani šutira sa 25 metara, ali  je to odbranio Mijatović.

Do kraja prvog dijela još jedan prekid zbog bakljade, srećom nije dugo trajalo, a rezultat se nije mijenjao. Na otvaranju drugog dijela Penaranda atraktivno pokušava, ali neuspješno.

Dobru priliku imalo je Sarajevo u 50. minuti. Hasić je već bio savladao Mijatovića, ali je Herrera spasio. Blagaić je potom šutirao sa 25 metara u 64. minuti, Šahinović nesiguran ali na njegovu sreću prati Aničić i izbija ispred Lukića. Malo potom je pokušao Nišić, lopta ide preko gola, piše SportSport.ba.

U 71. minuti Herrera iz slobodnjaka šutira, Šahinović uz malu nesigurnost brani. Dobar pokušaj sa oko 20 metara Čatakovića u 72. minuti, ali pored gola. Sve je mogao riješiti Lukić, kojem se iznenada ukazala šansa u 74. minuti.

Velika greška Aničića, Lukić mu krade loptu, pokušao je lob udarcem da iznenadi Šahinovića, ali je bio neprecizan.

Sarajevo je krenulo na sve ili ništa. Domaćin je imao igrača više jer je Pejović dobio direktan crveni karton u 82. minuti. Dobru šansu da izjednači Sarajevo je imalo u 88. minuti, no rezervista Kyeremeh iz dobre pozicije šutira malo pored gola.

U nadoknadi uigrana akcija iz slbodnog udarca, Mustafić je propustio loptu, a Beganovićev udarac izblokiran. I onda u nadoknadi Aničić se dobro snalazi i šalje loptu u mrežu Borca.

Borac u narednom kolu dočekuje Željezničar, a Sarajevo će gostovati Posušju .