Premijer liga BiH: Krupa izgubila derbi začelja, Sloboda u problemima

13.03.2021. | 19:30

Mladost iz Doboj-Kaknja zabilježila je danas u 22. kolu Premijer lige BiH važan trijumf protiv Krupe u borbi za opstanak, dok je Velež u Tuzli pobijedio Slobodu prvi put otkako je formirana Premijer liga.

U veoma važnom dvoboju dva tima koja su u donjem dijelu tabele, Amir Hiroš je postigao jedini pogodak za veliku pobjedu Mladosti iz Doboj-Kaknja nad direktnim rivalom u borbi za opstanak, ekipom Krupe.

Gol odluke pao je već u 24. minutu, a sa ova tri boda i sedmom pobjedom u sezoni, Mladost je otišla na 22 boda, pa sada ima čak osam više od posljednje Krupe, koja polako gubi korak sa timovima ispred sebe na tabeli.

U drugoj utakmici dana, na “Tušnju” Velež je pobijedio Slobodu rezultatom 2:1, uz čak dva crvena kartona za Tuzlake, koji se nalaze u sve većim problemima.

Slobodi je ovo treći poraz u ovom dijelu sezone, dok je Velež sada na drugoj poziciji na tabeli, stigao je do sedmog boda u posljednja tri kola i ističe ozbiljnu kandidaturu za izlazak u Evropu.

Strijelci za istorijsku pobjedu “Rođenih”, prvu ikada od osnivanja Premijer lige BiH nad Slobodom u Tuzli, bili su Obren Cvijanović u 23. minutu sa bijele tačke i Dejan Georgijević u 76. minutu.

Pogodak za Slobodu postigao je mladi 21-godišnji Saša Maksimović u 44. minutu, koji je došao iz Borca iz Šamca.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

  • Mladost DK – Krupa 1:0
  • Sloboda – Velež 1:2

Nedjelja:

  • 17:00 Zrinjski – Tuzla Siti
  • 19:00 Široki Brijeg – Sarajevo

Ponedjeljak:

  • 17:00 Željezničar – Olimpik
  • 19:05 Borac – Radnik

Tabela: Sarajevo 46, Velež 40, Široki Brijeg i Zrinjski po 38, Željezničar 37, Borac 35, Tuzla siti 33, Sloboda i Mladost DK 22, Radnik 19, Olimpik 16 i Krupa 14