Preko Norija do osmine finala: Rafael Nadal pobijedio i postavio Grend slem rekord

05.06.2021. | 18:23

Šampion Rolan Garosa, Rafael Nadal, plasirao se u osminu finala turnira u Parizu.

Time je stogao do 103. pobjede u 105 mečeva na ovom turniru, čime je postao apsolutni rekorder, igrač sa najviše pobjeda na jednom od četiri slema.

Meč je počeo u izjednačenom tonu, nije bilo brejkova u prvih pet gemova, a onda je Nadal uspio da iskoristi treću brejk priliku u šestom gemu za 4:2. To mu je bilo sasvim dovoljno da poslije 36 minuta zatvori početni set.

Kameron Nori nije imao namjeru da tako olako istakne bijelu zastavicu. Odlično je povukao u drugom setu, uspio je da napravi brejk i povede sa 2:0, ali se kao veliki problem pokazalo to što nije mogao da ga “ovjeri”.

I na 2:0 i na 3:1, Nadal bi odmah vraćao brejkove i tako nije dozvolio Britancu da mu ukrade set. Naprotiv, Rafa je poslije 3:3 dobio tri gema u nizu i sa dva seta u džepu je jasno stavio do znanja ko je glavni u ovom duelu.

Uspio je teniser iz Manakora da dođe do ključnog brejka u četvrtom gemu trećeg seta za 3:1.

Poslije je sve bila stvar rutine, kontrole, koncentracije. Nori je pokušavao, ali sa druge strane je bio zid u vidu Nadala koji je na sve imao odgovor.

Nije Nadal iskoristio meč loptu na servisu Norija na 5:2, ali zato jeste u devetom gemu, na svoj servis. Španac će se u četvrtom kolu sastati sa mladim italijanskim teniserom Janikom Sinerom, biće im to treći okršaj, Nadal je dobio oba prethodna.

Siner je u tri seta pobijedio Mikaela Imera iz Švedske, piše B92.