Prekinuta na poluvremenu: Utakmice između Belgije i Švedske registrovana neriješeno

19.10.2023. | 16:58

Fudbalska utakmica između reprezentacija Belgije i Švedske za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo u NJemačkoj, koja je početkom sedmice prekinuta na poluvremenu zbog oružanog incidenta u centru Brisela kada su ubijena dva švedska navijača, biće registrovana neriješenim rezultatim 1:1, saopšteno je danas iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija /Uefa/.

U saopštenju se navodi da je Izvršni komitet donio odluku da meč neće biti oponovljen i da će ostati rezultat koji je bio u trenutku prekida i da će svaki od timova dobiti po bod.

“Prilikom donošenja odluke, Izvršni komitet je u obzir uzeo da je bilo nemoguće dan nakon napada organizovati odigravanje ostatka meča. Fudbalski savezi obje zemlje izrazili su želju, s obzirom na okolnosti da ne igraju ostatak meča i da smatraju da je rezultat koji je bio na poluvremenu i konačan”, ističe se u saopštenju.

Odluka nije uticala na pozicije na tabeli, jer je Belgija već osigurala učešće na završnom turniru u NJemačkoj naredne godine, a Švedska se nije kvalifikovala.

Belgija je podigla stepen bezbjednosti na najviši nivo u Briselu nakon što je napadač koji se identifikovao kao pripadnik “Islamske države” u snimku objavljenom na internetu preuzeo odgovornost za oružani incident. Napadač je preminuo dan kasnije od rana zadobijenih u sukobu sa policijom.

Oznake: Belgija, Fudbal, Švedska