Pregazili sedam reprezentacija: Svjetski šampioni stigli u Srbiju

27.06.2022. | 21:44

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 ponovo vlada svijetom.

Srpski basketaši su najbolji na svijetu!

Dobro, to već znamo, ali… Reprezentacija Srbije u 3×3 po peti put je osvojila Svjetsko prvenstvo, a junaci tih pobjeda stigli su u Beogradu. Na aerodromu ih je sačekao “odbor za doček”, navijači i porodice.

Reprezentaciju Srbije ovog puta činili su Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja Stojačić i Marko Branković, a zanimljivo je da je iskusnom Majstoroviću ovo čak četvrta svjetska titula. Na turniru koji se prethodnih dana održavao u Belgiji on je dobio i MVP priznanje, čime je dodatno uvećao kolekciju odličja.

Basketaši iz Srbije su se “prošetali” do titule. Prvo su u grupnoj fazi sa Francuskom, Novim Zelandom, Portorikom i Brazilom imali sve četiri pobjede, a zatim su u istom ritmu nastavili i kada su počeli mečevi nokaut faze. Redom su padale Letonija kao olimpijski prvak, zatim domaćin Belgija i na kraju Litvanija, najprijatnije iznenađenje turnira!

Uslijedila je proslava uz čuveni hit Nade Topčagić, a navijači na tribinama su kao u transu slavili petu svjetsku titulu Srbije!

Podsjećamo, Svetsko prvenstvu u 3×3 organizuje se od 2012. godine, a srpskom timu ovo je peta titula. Naša reprezentacija bila je najbolja na premijernom izdanju, zatim je u finalu poražena od Katara dvije godine kasnije, a onda osvojila tri titule u nizu. Na prethodnom turniru najbolje su bile SAD, da bi se trofej sada vratio u Srbiju, prenosi Mondo.