Predvodi delegaciju FS BiH: Vico Zeljković na 72. kongresu FIFA-e

31.03.2022. | 12:39

Doha je centar fudbalske planete, a sutra će u ovom gradu, od 18.00 časova biti održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo.

U Dohi se trenutno održava i 72.kongres FIFA-e, a delegaciju FS BiH predvodi Vico Zeljković, predsjednik krovne kuće bh. fudbala.

Sa kongresa FIFA-e već stiže nekoliko novina, pa su tako predstavljena nova pravila koja bi mogla značajno da promjene fudbalsko tržište, a tiču se pozajmice fudbalera, prenosi ATV.

Ovim pravilom bi bili pogođeni veliki klubovi, koji često kupuju fudbalere, pa ih automatski proslijeđuju dalje na pozajmice u manje klubove, gdje igrači imaju više prostora za razvijanje.

Ipak postavljena je starosna granica na 21 godinu, pa će mlađi fudbaleri moći i dalje da se pozajmljuju bez ograničenja.

Novim pravilom nije više moguće poslati fudbalera na dvogodišnju pozajmicu, sa pravom otkupa, što je model po kojim mnogi klubovi kupuju fudbalere.

Novim pravilom nije moguće igrača koji je pozajmljen u jedan klub proslijediti u drugi klub na pozajmicu, kao što je sada bila situacija.