Predstavljen Marko Maksimović: Borac nikad ne mogu da odbijem

29.12.2020. | 18:55

Fudbalski klub Borac predstavio je danas novog trenera. Vladu Jagodića naslijedio je Marko Maksimović.

Pun samopouzdanja i velike želje Marko Maksimović je preuzeo poziciju šefa stručnog štaba FK Borac. Dugogodišnji fudbaler, sportski direktor, šef Omladinske škole i pomoćnik u stručnom štabu Borca, kao što smo rekli potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa crveno-plavima.

“Ova nova uloga, prije svega, kod mene budi jednu emociju jer sam u Borcu dugo bio i kao igrač, navijač od malih nogu. Jako velika emocija je prisutna kod mene jer je Borac veliki i težak klub za igrače, a pogotovo za trenere. Ovo je moj prvi najveći samostalni trenerski posao, najveći nivo što postoji u našoj zemlji. Do sad sam radio kao pomoćnik mnogim trenerima, Joviću, Marinoviću, Vojvodiću, Milinkoviću… Jedno vrijeme sam bio sportski direktor, protekle dvije godine sam u tandemu sa Damirom Memiševićem vodio juniore. Znao sam da će doći, ali nisam očekivao da će stići ovako brzo. Međutim, rekao sam ljudima iz kluba, sad govorim i vama – Borac nikad ne mogu da odbijem i znam šta mogu da dobijem, a isto tako sam i svjestan šta mogu da izgubim. Sa te strane sam jako oprezan što se tiče svega”, bilo je prvo što je rekao Marko Maksimović.

Uprava kluba maksimalno će stati iza novog trenera. Imaće u potpunosti odriješene ruke.

“Marko je naš izbor i neko ko odlično poznaje klub. Imaće maksimalnu podršku i vjerujemo u njega”, kategoričan je Stojan Malbašić, predsjednik Borca.

Novi Borčev šef struke formiraće stručni štab po sopstvenim željama. Takođe, od njega se sada očekuje da konsoliduje ekipu, ali i da postojeći igrački kadar pojača za narednu polusezonu.

“Čovjek sam ne može da uradi ništa. Prosto, ako nemate kvalitetne saradnike, ne možete ništa da napravite. Sa mnom će i dalje biti Damir Memišević, koji je bio sa mnom i u BSK-u kad sam bio tamo dvije godine. Tu je i Zoran Dragišić, sa kojim sam imao odličnu saradnju dok sam bio sportski direktor, kad je vodio juniore. Znam ga dugo, znam da ima veliku energiju i da je posvećen. U klubu ostaje i Radovan Gajić, koji je takođe dugo u klubu i koji će i dalje voditi brigu u golmanima, a novo ime je Čedomir Ćulum, koji će takođe biti u stručnom štabu. Riječ je o treneru koji je vodio pojedine klubove iz Republike Srpske poput Slobode iz Mrkonjić Grada i Tekstilca. Sa njim sam završavao za sticanje potrebnih licenci, znam koliko može i nadam se da će mi biti od velike pomoći. Bilo bi dobro da se roster sačuva, a tu mislim na igrače koji su iznijeli gro sezone. Zakariću ističe ugovor, dogovor sa njim je da do 10. januara znamo sve oko njegovog statusa, a ja sam mu lično dao vremena do 29. januara, odnosno do polaska u Antaliju. Međutim, i da svi ostanu, ja sam rekao da mi u svakoj liniji tima moramo da dovedemo po jednog kvalitetnog igrača. Biće kartona sigurno, stil igre koji želim je agresivan, to tražim, a smatram da danas profesionalni fudbaler mora da bude maksimalno spreman. To uopšte ne želim da dovodim u pitanje. Mora da bude fokusiran i da radi ono što se od njega očekuje”, jasan je Maksimović.

Marko Maksimović prozivku će izvršiti 11. januara, a ekipa 29. putuje u Antaliju na 14-odnevne pripreme. U popularnom turskom ljetovalištu, ali i mjestu gdje se brojne evropske i svjetske ekipe spremaju mladi strateg imaće priliku da sklopi ekipu po svojim zamislima.