Predsjednik Borca: Finansijski jako dobro stojimo, uskoro isplaćujemo igrače

11.12.2020. | 17:56

Banjalučkom Borcu ostao je još jedan meč do kraja sezone, onaj protiv Tuzla sitija u nedjelju.

Na konferenciji za novinare pred duel sa ekipom iz Siminog Hana govorio je i predsjednik kluba iz Platonove, Stojan Malbašić, koji se osvrnuo na finansijsko stanje.

“Fudbalski klub Borac trenutno stoji jako dobro finansijski, mogu da kažem nikad bolje u posljednjih 15-20 godina. Između 80-90 odsto dugova je vraćeno, tih dugova iz tih godina. Ima manjih dugovanja koje klub može i mora da isplati. Ne radi se o velikim iznosima, već dugovanjima koja mogu da se riješe u svakom momentu”, rekao je Malbašić, a potom rekao ono što će obradovati fudbalere Borca pred zimsku pauzu.

“Ekipa je u zaostatku dvije plate i dvije premije, već u utorak biće premije, a do kraja mjeseca i 100 posto te plate će biti isplaćene.”

On je najavio i dalja ulaganja na Gradskom stadionu u Banjaluci.

“Odblokirali smo i žiro-račun i normalno funkcionišemo. Borac je uspio da riješi novac kroz sponzore i transfere i to je obezbijeđeno do kraja sezone. Riješili smo i reflektore, s tim smo imali velikih problema. Klub namjerava u ljetnom periodu da promijeni travu i igrači će imati optimalne uslove za rad. U saradnji sa Fudbalskim savezom Republike Srpske imamo namjeru da napravimo trening centar sa dva, tri terena i to je budućnost i perspektiva Borca”, istakao je Malbašić, piše Mondo.ba.