Predsjednik Barselone realan: Volio bih objaviti da Mesi ostaje, ali ne mogu

01.07.2021. | 11:26

Lionel Mesi je slobodan igrač. To je rečenica koju je bilo nezamislivo napisati do minulog ljeta. Tada se povela prva polemika oko njegovog ostanka u Barseloni, ali je na kraju odlučio da odradi ugovor do kraja. Hoće li ostati duže? To će biti poznato u narednim danima. Predsjednik Barselone Đoan Laporta uvjerava da neće biti problema, ali ništa još ne može zvanično da potvrdi.

“Želimo da ostane, Leo želi da ostane i sve ide u dobrom pravcu, ali imamo problem oko finansijskog fer pleja”, rekao je Laporta za “Onda Sero” i dodao:

“U procesu smo pronalaženja najboljeg rješenja za sve strane. Volio bih da objavim da ostaje, ali u ovom trenutku to ne mogu da kažem jer smo u procesu traženja pravog rješenja.”

Na današnji dan, prije tačno 7.504 dana Leo je potpisao svoj prvi ugovor sa Barselonom. Problemi su nastali poslije razočaravajuće sezone 2019/20 i sramnog poraza od minhenskog Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona (2:8). Špekulisalo se da bi mogao da se okuša u Premijer ligi i to u dresu Mančester sitija, ali je na kraju ostao vjeran katalonskom klubu. Igrao je pod palicom Ronalda Kumana u sezoni za nama, postigao 38 golova u svim takmičenjima, ali je sa Blaugranom podigao trojfem samo u Kupu kralja. Promjena u samom vrhu kluba donijela je boljitak, povratak Đoana Laporte u klub dao je nadu navijačima da bi Mesi mogao da ostane u klubu, ali to se nije dogodilo. Makar ne još uvijek.

Predsjednička kampanja

Inače, Laporta je čitavu predsjedničku kampanju bazirao na insistiranju da će Argentinac ostati na Kamp Nou. Zasad nije uspio da ga zadrži, makar ne zvanično. Doveo mu je i dobrog prijatelja Serhija Kuna Aguera, koji je Barselonu velikim dijelom i izabrao zbog Mesija. Nije ni to ubijedilo 34-godišnjeg fudbalera da stavi paraf na novu saradnju. Mesi je trenutno sa reprezentacijom Argentine, gdje će u četvrtfinalu Kopa Amerike igrati protiv Ekvadora, pa će odluku o nastavku karijere najvjerovatnije donijeti tek po okončanju kontinentalne smotre.