Predsjednik Barselone odbrusio: Bajern neka gleda u svoje dvorište

29.07.2022. | 20:46

Predsjednik fudbalskog kluba Barselona Ðoan Laporta poručio je danas Bajernu iz Minhena da bi trebalo da pogleda na svoj bankovni račun jer su tamo pare od transfera Roberta Levandovskog, prenio je britanski Miror.

To je bio svojevrsan odgovor na izjavu trenera Bavaraca Julijana Nagelsmana kojem nije bilo jasno odakle Barseloni, kao klubu koji se bori sa dugovima, novac za velike transfere.

Katalonci su poljskog golgetera Levandovskog kupili od prvaka Njemačke za sumu od 45 miliona evra.

“Rekao bih ljudima u Bajernu da pogledaju svoj bankovni račun. Taj važan novac je stigao zbog Levandovskog. Ono što oni rade je izvrtanje realnosti. Nisu dobro procijenili snagu Barse. Za sve one koji su iznenađeni, ja kažem da smo i te kako budni. Vratili smo se na tržište. Veličina, snaga i vrijednost nečega što ima 122 godine istorije je veoma velika”, izjavio je Laporta, a preneo Miror.

Barselona je ovog ljeta potrošila najviše novca od svih klubova na planeti – čak 153 miliona evra, a ta suma bi mogla da naraste do 177 miliona evra ako se ostvare svi bonusi.

Interesantno je da je najviše novca poslije Katalonaca potrošio upravo minhenski Bajern koji je na pojačanja izdvojio 137,5 miliona evra.