Predložen za nove predsjedničke mandate: Banjaluka podržala Zeljkovića

23.04.2024. | 10:12

Skupština Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka predložila je Vicu Zeljkovića za nove predsjedničke mandate u fudbalskim savezima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Izborna sjednica Skupštine ovog područja, na kojoj je Darko Ljubojević dobio novi četverogodišnji mandat na poziciji predsednika PFS Banjaluka održana je u trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

“Čestitam Darku Ljubojeviću na povjerenju koje je dobio na izbornoj Skupštini da u naredne četiri godine bude na čelu PFS Banjaluka, te mu želim sreću u radu. Ova regija ima veliki potencijal kada je u pitanju razvoj fudbala i sportske infrastrukture, kao i veliki broj sportskih radnika koji su sposobni da iskoriste resurse i potencijale, a FSRS će nastaviti da pruža podršku svim kvalitetnim projektima. Zahvalio bih se delegatima sa područja PFS Banjaluka koji su mi pružili podršku za novi mandat na čelu Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik FSRS.

Nekadašnji prvotimac Borca, Crvene zvezde, Laktaša, Zalaegeršega, Kadiza… dobio je jednoglasno povjerenje delegata Skupštine PFS Banjaluka, a pored Darka Ljubojevića u Izvršnom odboru PFS Banjaluka biće još: Dragan Predić, prvi potpredsjednik, Darko Malešević, drugi potpredsjednik, te članovi: Ljubiša Bosančić, Darko Manojlović, Branko Ponorac, Nenad Kalaš i Vladimir Đurđević.

“Hvala delegatima Skupštine na ukazanom povjerenju i podršci koja mi znači da nastavimo u istom pravcu, odnosno da istrajemo na putu progresa i podizanja fudbala u Banjaluci na još viši nivo. Ovo je, svakako, za mene vrijedno priznanje, ali ujedno i obaveza, motiv u narednom periodu. Vjerujem da ću sa najbližim saradnicima uspjeti da ostvarim sve ono što planiramo, kako bi Banjaluka izrasla u vodeće područje i pokazala sve svoje fudbalske kapacitete na najbolji mogući način”, rekao je Darko Ljubojević, reizabrani predsjednik PFS Banjaluka.

Skupština PFS Banjaluka je za kandidate za Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske predložila četiri imena i to: Mladena Jovićevića, Branka Kovačevića, Dragana Predića i Vladimira Đurđevića, prenosi Glas Srpske.

Predloženi su i članovi za Skupštinu FSRS u ime PFS Banjaluka: Branko Kovačević, Dragan Savić, Darko Malešević, Dragan Predić, Branko Ponorac, Stojan Malbašić, Zlatko Davidović, Aleksandar Mićić, te zamjenski delegati: Darko Manojlović, Pavle Muždeka, Vladimir Đurđević i Goran Balaban.