Pred nama pretposljednje kolo Premijer lige BiH, a ovo su parovi…

21.05.2022. | 08:26

Fudbaleri Rudar Prijedora još se nadaju da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH, a da li je ta nada opravdana znaće se poslije susreta 29. kola u kojem će izabranici Srđana Marjanovića u nedjelju od 17 časova gostovati kod već otpisanog Radnika u Bijeljini.

Pred posljednjih 180 minuta premijerligaškog karavana računica je jasna – Prijedorčani će ostati u eliti, ako pobijede u oba susreta do kraja (u posljednjem kolu dočekuju neprikosnoveni Zrinjski), a Posušje ne osvoji više od jednog boda na gostovanju u Tuzli kod Tuzla sitija i potom kod kuće protiv Borca. Tada bi obje ekipe na kraju sezone imale po 32 boda, ali bi premijerligaš iz grada na Sani ostao u eliti zbog bolje gol razlike.

“Rudari” bi teoretski mogli dostići i Slobodu iz Tuzle po broju bodova. Naravno potrebno je da pobijede oba preostala susreta i to oba sa bar po dva gola razlike, a tim sa “Tušnja” oba izgubi, od toga bar jedan sa dva gola razlike. I tada bi se Prijedorčani spasili selidbe u niži rang zbog bolje gol-razlike. Ono što je sigurno jasno u slučaju da sve tri pomenuta kluba, Rudar Prijedor, Posušje i Sloboda sezonu završe sa 32 boda, u niži rang će Posušje, koje ubjedljivo ima najlošiju gol-razliku.

Prijedorčani će u Bijeljini biti oslabljeni. Ilija Danilović ne može igrati zbog crvenog, a Aleksandar Radulović, Rijad Sadiku i Đeljilj Asani zbog tri žuta kartona. Ni domaćin Radnik neće biti kompletan, jer je Bojan Batar zbog crvenog kartona zarađenog u duelu protiv Željezničara u prošlom kolu zaradio dva meča pauze, dok Aleksa Urošević ima tri žuta kartona.

U istom terminu fudbaleri Borca na Gradskom stadionu u Banjaluci ugostiće Velež i imaće priliku da Mostarcima čestitaju na osvojenom peharu Kupa BiH. Ova utakmica za nijednu od ove dvije ekipe nema rezultatski značaj, jer su ispunile planove za ovu sezonu i ponovo će igrati u Evropi. Borac će treći put uzastopno igrati na međunarodnoj sceni, a Velež drugi.

Poslije 31. kola u koja su ulazili sa dosta strepnje fudbaleri Leotara rasterećeni će u subotu od 19 časova gostovati kod novog šampiona Zrinjskog u Mostaru. Trebinjci su u prošlom kolu i teoretski obezbijedili opstanak, što im je bio primaran cilj u ovoj sezoni. Tim sa “Polica” biće oslabljen, jer zbog tri žuta kartona u sastavu neće biti Nikole Dujakovića. Iako se po propozicijama takmičenja susreti posljednja dva kola igraju u istom terminu na zahtjev Zrinjskog, a uz saglasnost Leotara ovaj susret će se igrati dan ranije.

U ostalim mečevima 32. kola, koji se igraju u nedjelju od 17 časova učestvuju:

  • Tuzla siti – Posušje,
  • Sarajevo – Sloboda,
  • Željezničar – Široki Brijeg.