Pred fudbalere Borca neće biti postavljena velika očekivanja

04.06.2020. | 09:51

Fudbaleri Borca izborili su šesti nastup na međunarodnoj sceni poslije zvanične odluke Izvršnog odbora FS BiH da Premijer liga bude prekinuta, ali predsjednik kluba Vico Zeljković ne razmeće se velikim riječima pred učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Banjalučani će poslije osam ljeta ugostiti ekipu iz druge zemlje na Gradskom stadionu i sigurno je da navijači nestrpljivo čekaju taj trenutak.

– Plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope krunisane su dobre igre u prvenstvu, ali i sav trud i sredstva koja smo uložili u sklapanje ovog tima. Svi znaju koliko je bila teška situacija u posljednjih desetak godina, pa zato vjerujem da je ovo pravi način da konačno u kontinuitetu krenemo naprijed. Evropa više nije fraza, postala je realnost i nadam se da će to biti redovan slučaj u narednim godinama – naglasio je Zeljković.

Vico Zeljković

Borac je samo u svom prvom nastupu na evropskoj sceni (ne računajući pehar osvojen u Mitropa Kupu 1992. godine) uspio da prođe prvo kolo. Pred igrače ni ovaj put neće biti stavljen nikakav imperativ.

– Najvažnije je da smo ponovo postali dio evropske porodice. Nismo opterećeni ni imenom rivala, niti da moramo nešto napraviti. Naravno da bi bilo lijepo proći prvo kolo kvalifikacija, ali ne treba zaboraviti da smo prije samo godinu dana bili u Prvoj ligi Republike Srpske – nastavio je Zeljković.

Jasno je da će u pauzi između dvije sezone doći do promjena u ekipi koju su već napustili Demir Jakupović, Denis Čomor i Zoran Milutinović, ugovor neće biti produžen Vladimiru Volkovu, dok će saradnja sa golmanom Mladenom Lučićem biti okončana.

– Pregovaramo sa napadačem Srđanom Vujaklijom o produžetku saradnje, a više nećemo računati ni na Marka Mirića. Prioritet je da dovedemo golmana, zadnjeg veznog i napadača – dodao je Zeljković.

Naredna sezona u prvenstvu trebalo bi da počne 1. avgusta, a još nije utvrđeno kada će početi Liga Evrope. Ekipa je od sinoćnjeg druženja na pauzi.

Vlado Jagodić

– Nekoliko rovitih igrača i oni mlađi koji su priključeni prvom timu treniraće do 15. juna. Svi se ponovo okupljamo 22. juna, a od 8. do 22. jula boravićemo na Zlatiboru – naglasio je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić.

 

Izvor:(Glas Srpske)