Prebrodio spor početak i dramatičnu završnicu: Alkaras slavio protiv Hurkača u Torontu

11.08.2023. | 08:06

Prvi nosilac mastersa u Torontu Karlos Alkaras prebrodio je spor početak i dramatičnu završnicu, te je savladao 15. nosioca Huberta Hurkača i stigao do četvrtfinala.

Mlađani Španac je slavio sa 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) i tako produžio pobjednički niz na 14 mečeva.

Alkaras je imao vođstvo od 5:2 u odlučujućem setu i dva puta je servirao za pobjedu, prije nego što je završio duel realizacijom pete meč lopte u taj-brejku.

– Iskreno, ne znam šta se desilo. Počeo sam da se osјećam loše u tom trenutku. Ali sam uvјeravao sebe da treba da ostanem smiren, pokušam da pronađem način da prevaziđem probleme i ponovo steknem taj dobar osјećaj. Veliki igrači imaju tu sposobnost da pronađu način da ostanu „živi“ i da završe meč – rekao je Alkaras.

Prošlogodišnji finalista iz Montreala, Hurkač je igrao čvrsto na osnovnoj liniji i rano je udarao loptu, pa je primorao prvog tenisera svijeta na borbu dugu dva sata i 38 minuta.

– U teškim trenucima morate da vjerujete u sebe. Nije bitno da li pobijediš ili ne. Moraš da vjeruješ da ćeš u tom trenutku dati sve od sebe, pokušati da igraš agresivno. Mislim da sam u dva taj-brejka dobro prošao. Zato sam pobijedio – naglasio je Alkaras koji svakom pobjedom dodatno bježi Novaku Đokoviću na vrhu ATP liste pošto je prošle godine ispao u prvom kolu.

Kao što je poznato, Đoković je odlučio da preskoči ovaj turnir, a nastupiće na mastersu u Sinsinatiju. Sljedeći rival mladom Špancu biće 12. nosilac Tomi Pol, koji ga je prošle godine iznenadio u Montrealu. Amerikanac je u osmini finala savladao sunarodnika Markosa Gironaa, piše Srpskainfo.

Oznake: Alkaras, Hurkač, Toronto