Prava sportska “poslastica”: Poznato kada Novak Đoković igra protiv Popirina

16.01.2024. | 08:00

Srpski teniser Novak Đoković učešće na Australijan openu nastavlja u srijedu protiv Alekseja Popirina oko 11 časova po našem vremenu.

Njih dvojica će igrati posljednji na terenu “Rod Lejver Arene” koju će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, prije svega australijskim navijačima.

Program na glavnom terenu otvaraju od 12 časova Ons Žaber i mlada Mira Andrejeva, a poslije tog duela će na teren Aleks De Minor protiv Matea Arnaldija.

Noćnu sesiju na “Lejveru” će otvoriti aktuelna šampionka Arina Sabalenka, koja će na drugoj strani imati Brendu Fruhvitrovu. Duel između Beloruskinje i Čehinje neće početi prije devet časova po srednjeevropskom vremenu.

Poslije njih će biti i red na Đokovića koji će igrati protiv boljeg iz duela Gaela Monfisa i Tomasa Ečeverija ukoliko savlada Popirina.

Njih dvojica igraju posljednji na terenu broj tri, gdje će prije njih najveći uspjeh karijere pokušati da ostvari Aleksandar Kovačević u duelu sa Karenom Hačanovim.

Program na “Margaret Kort” otvaraju Janik Siner i Jesper de Jong, a očekuje se i zanimljiv meč između Stefanosa Cicipasa i Džordana Tompsona na startu noćnog dijela programa. Takođe ne prije devet časova.

Posjetioci “Džon Kejn Arene” će moći da prisustvuju mečevima Karoline Voznjacki, Bena Šeltona i Andreja Rubljova, dok je “KIA arena” bukirana za sjevernoameričke igrače u liku Lejle Fernades, Tejlora Frica i Fransesa Tijafoa.

Osim Đokovića, Srbija neće imati predstavnike četvrtog dana, kao ni ostale zemlje iz regiona.

Podsjetimo, trećeg dana su ispali Laslo Đere i Dušan Lajović, a svoj meč tek treba da odigra Aleksandra Krunić. U ponedjeljak je prolaz dalje obezbijedio Miomir Kecmanović.