Poznati svi parovi četvrtfinala Evrolige

13.04.2021. | 09:17

Poznati su svi četvrtfinalisti elitnog takmičenja, a poznato je i da će finalisti Evrokupa naredne sezone igrati u višem rangu.

Radi se o Monaku i Virtusu, pošto je Valensija ispala iz TOP 8 nakon poraza od Panatinaikosa, iako ima skor 18-15.

Da je Valensija pobijedila i prošla u četvrtfinale, u tom slučaju bi samo pobjednik Evrokupa ostvario plasman u Evroligu.

Već ranije smo znali da će se sastati Zenit i Barselona, a u ligaškom dijelu sezone oba tima imaju po pobjedu. CSKA će odmjeriti snage sa Fenerbahčeom, Efes sa Real Madridom, a Olimpija sa Bajernom.

Prvi mečevi četvrtfinala Evrolige igraju se 20. i 21. aprila, zatim 22. i 23. aprila, pa 27. i 28. Eventualne četvrte utakmice igrale bi se 29. i 30. aprila, a majstorice 4. maja. Serije se igraju na tri pobjede.

Direktan plasman u Evroligu kroz višegodišnje ugovore već imaju tri španska kluba – Real Madrid, Barselona i Baskonija.

Tu su i Panatinaikos i Olimpijakos, Makabi, Fenerbahče i Efes, Milano, CSKA, Žalgiris, Asvel, Bajern i Alba, koja je dobila specijalnu pozivnisu.

Osim toga, imaće mjesto Monako i Virtus, dok će šampion ili finalista VTB lige takođe igrati naredne sezone, a čeka se konačna odluka da li će i ABA liga dobiti specijalnu pozivnicu, prenose “Novosti”.