Poznati advokat savjetuje Đokovića: Evo zašto može da tuži Vladu Australije i uzme 4-5 miliona evra

21.01.2022. | 14:25

Novak Đoković ima pravo da tuži Vladu Australije zbog lošeg tretmana i psihičkog bola, ali i zbog toga što je doveden u zabludu jer mu je data viza i obećano učešće na teniskom turniru u Melburnu, kaže za “Telegraf.rs” advokat Toma Fila i dodaje da za sve što je preživio zajedno sa svojim timom može da dobije između četiri i pet miliona evra.

Podsjetimo, nedavno su engleski mediji najavili upravo ovakvu mogućnost i da će Novak tužiti Australiju i tražiit odštetu od oko 4 miliona evra.

Prema Tominim riječima, Đoković međutim ne može da tuži ministra za imigracije Aleksa Hoksa zbog odluke da mu oduzme vizu.

“Prema Australijskom zakonu ministar za Imigracije ima pravo da usred turnira nekom igraču oduzme vizu i vrati ga kući”, pojašnjava Fila, prenosi “Telegraf.rs”.

Međutim, poznati srpski advokat ubeđen je da prvi reket svijeta može na sudu dobiti Vladu Australije zbog svega što je preživeo, zajedno sa svojim timom.

“Prema Novaku su se ophodili kao da je iz Afrike gumenim čamcem doplivao u Australiju. Mogu da kažem da je bio u zatvoru i da zbog svega što je preživio može da ih tuži za duševni bol. Imao je troškove iznamljivanje kuće kao i sve što je bilo potrebno njemu i njegovom timu. Ti ljudi su došli avonom i negdje su bili smješteni”, pojašnjava  Fila.

Toma Fila tvrdi da bi Đoković sa svojim  advokatskim timom mogao da razmotri mogućnost da Vladu Australije tuži i za to što su ga doveli u zabludu.

Naime, on je pozvan da učestvuje na teniskom turniru, dobio vizu, a kada je došao sačekao ga je šok.