Poznat već i naredni klub: Haland razmišlja o napuštanju redova Mančester sitija

01.02.2024. | 14:39

Erling Haland nikako da zaigra u punom sjaju. Povreda ga je odvojila od prepoznatljive uloge u Mančester sitiju, a taman kad je počeo pomalo da ulazi u igru s klupe stigla je nevjerovatna informacija – Norvežanin razmišlja o napuštanju redova aktuelnog evropskog prvaka!

Erling Haland bio je blizu osvajanja nagrade za najboljeg fudbalera svijeta po izboru FIFA. Po mnogima to je zaslužio. Međutim, imao je isti broj bodova kao Lionel Mesi, a nagrada je na kraju otišla u ruke Argentincu zbog glasova kapitena nacionalnih timova. I upravo ovaj splet okolnosti vrlo brzo bi mogao da donese senzacionalan transfer norveškog napadača, piše Sportal.

Mančester siti je u ljeto 2022. godine za “smiješnih” 60 miliona evra doveo Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund. Već u prvoj sezoni sjajni Norvežanin je udvostručio vrijednost, a silni rekordi koje je oborio golovima, uz triplu krunu Mančester sitija, nisu bili dovoljni da Norvežanin postane najbolji igrač u izbioru FIFA.

Haland ne krije da, pored ekipnih, želi i individualne nagrade, pa kad je takva izostala poslije onakve sezone sjajni igrač se zapitao – “kud plovi njegov brod”. Zbog toga je, tvrdi španski As, 23-godišnji napadač odlučio da u narednom periodu promijeni klub kako bi imao veće šanse da postane najbolji fudbaler na svijetu, pa tako i da prestigne Lionela Mesija po FIFA trofejima i Zlatnim loptama.

Isti izvor navodi da je Real Madrid prva opcija Halanda, tim prije što je Kilijan Mbape u “magli Madrida”. A i ako Francuz ipak završi na Santjago Bernabeu, Real hoće ubitačan napadački tandem Mbape – Haland.