Poznat datum početka NBA lige: Jokić odbranu titule počinje protiv Lejkersa

11.08.2023. | 12:14

Košarkaši Denver Nagetsa u odbranu titule šampiona NBA lige započeće 24. oktobra pred svojim navijačima, a protivnik će im biti Los Anđeles Lejkersi.

Poznati novinar Šams Čaranija tvrdi da će, osim spomenutog duela u Koloradu, prvog dana igrati Golden Stejt Voriorsi i Finiks Sansi.

Nagetsi, predvođeni Nikolom Jokićem, prošle sezone su osvojili prvi šampionski prsten u historiji kluba, a u reprizi finala Zapadne konferencije ugostiće Lejkerse s Lebronom Džejmsom. Podsjetimo, Denver je počistio „Jezeraše” sa 4:0 u toj seriji.

S druge strane, Voriorsi će se sastati s pojačanim Sansima, koje predvode Kevin Durant i Devin Buker, a koji su ovog ljeta potpisali Bredlija Bila.

Čaranija je detaljno opisao i utakmice koje je NBA rezervisala za Božić, koji uvijek predstavlja duele najvišeg nivoa. Tako će se 25. decembra odigrati novo izdanje legendarnog rivalstva između Lejkersa i Boston Seltiksa. Tog dana na rasporedu su još utakmice:

Njujork Niks – Milvoki Baks, Majami Hit – Filadelfija Seventisiksers, Finiks Sans – Dalas Maveriks i Denver Nagets – Golden Stejt Voriors.

Drugi insajder Mark Stajn prenio je da će Viktor Vembanjama, prvi pik ovogodišnjeg NBA drafta, debitovati u najjačoj ligi svijeta 25. oktobra protiv Dalasa.

Oznake: Jokić, Lejkersi