Pozirao ispred Ajfelovog tornja: Nasmijani Nole prošetao pehar kroz Pariz FOTO

12.06.2023. | 13:36

Novak Đoković je poslije još jednog epskog turnira u Parizu ispisao novu stranicu u istoriji tenisa kao jedini muškarac sa 23 grend slem titule i samim tim izazvao oduševljenje među stotinak navijača koji su ga čekali na zvaničnom “foto-sešnu“ ispred Ajfelovog tornja.

Vijorile su se srpske zastave, dok je Đoković dijelio autograme vikalo se “Ponos naš“ i “Volimo te“. Mada je u moru crveno-plavo-bijele boje bila i jedna neuobičajena slika: japanski bračni par koji je slučajno zalutao na slikanje povodom sudbonosnog da. Pa kad su već tu, da iskoriste i oni za sliku koju zaista nisu mogli da očekuju.

Sam Đoković miran i tih. Na prvi pogled možda i ne toliko radostan, koliko spokojan zbog toga što je konačno probio barijeru i zvanično oduzeo teniskoj javnosti posljednji argument za tvrdnju da su Rodžer Federer i Rafael Nadal najveći u istoriji tenisa.

Možda su u dijelu planete voljeniji, popularniji, ali najveći. Najveći je Novak. Sada nema ni najmanje dileme.

– Veoma sam ponosan, umoran sam, biće mi potrebno vremena da se odmorim. Nevjerovatne dvije nedjelje. Cijela sezona u stvari. Prva dva grend slema osvojena. Tačno ono što sam želio od početka godine. Da pokušam da osvojim što je više moguće grend slemova. Prva dva su moja, nije moglo bolje- počeo je Đoković kratko obraćanje.

Sve je već rečeno uostalom. Jer znalo se već odavno da će se ovako nešto desiti. Samo se čekao pravi momenat.

– Oduševljen sam i ponosam sam što sam ispisao istoriju sporta koji zaista volim. I što sam mogao to da podijelim sa prijateljima, porodicom, timom. Veliko i veoma teško putovanje, svaki meč je bio vrlo izazovan, ali izdržali smo. Rolan Garos je za mene uvijek bio najteži od četiri grend slema. Zato je još slađe. Istorija na stolu, na onakvom meču, sa svim tim ljudima na tribinama… Veoma jedinstven, specifičan osjećaj, poseban. Kada sam pao na teren osjećao sam ogromno olakšanje, preplavile su me divne emocije- nastavio je Đoković, prenosi Mocart sport.

Uz jedan mali odgovor na nađe pitanje hoće li gledati Nikolu Jokića večeras?

-Moram da se naspavam prvo, ali potrudiću se- završio je od danas ponovo najbolji teniser svijeta.