Povreda prouzrokovala dugačku pauzu! Doktor ne sumnja u Nadalov povratak

09.10.2023. | 13:30

Povreda koju je Rafael Nadal obnovio u okršaju drugog kola Australijan Opena protiv Mekenzija Mekdonalda prouzrokovala je dugačku pauzu koja će izvjesno trajati makar 365 dana.

Najavio je Španac svoj povratak početkom 2024. godine, ali konkretnih informacija još uvijek nema. Njegov ljekar Anhel-Ruiz Kotoro je u razgovoru za IB3TV istakao da će se Rafa sigurno vratiti kad bude bio spreman.

“Kada imate povredu ovog tipa vi se i dalje borite, ali u momentu vidite da ne možete i odlučite se za operaciju. Otkad zna za ovaj proces on želi ponovo da zaigra i radi sve što je moguće kako bi se to dogodilo. Već nam je pokazivao u prethodnim situacijama u kojima se vraćao i vratiće se ponovo”, izjavio je Kotoro.

Doktor ističe i da je igraču u ovim momentima uvijek potrebna i podrška.

“Rafael ima izuzetno snažan mentalni sklop. Njegova snaga ličnosti je očigledna tokom godina takmičenja. To je zaista jedna od njegovih ključnih karakteristika. Kada se suočite sa ozbiljnom povredom, to je teško psihički podnijeti. Moramo mu pružiti podršku u ovom procesu”, zaključio je Anhel Ruiz-Kotoro.