Potvrđeno: Igokea oštećena protiv Partizana

16.11.2023. | 13:11

Pobijedila je Igokea ekipu Partizan Mozzart Beta usred Arene u prethodnom kolu ABA lige, u tijesnoj završnici uspjela je da spriječi veliki preokret.

A, nekoliko dana nakon utakmice javila se ABA liga sa kratkim saopštenjem da je Igokea u finišu tog susreta – oštećena. U pitanju je prekršaj koji je napravio Zek Ledej na 2.20 pre kraja, koji je i poslije gledanja video snimak presuđen kao “običan”. Dok je komisija ABA lige zaključila da je trebalo da bude proglašen nesportskim, što bi donijelo dva bacanja i loptu za klub iz Laktaša.

Na sajtu ABA lige objavljeno je saopštenje sudijske komisije u kojem stoji:

“ABA liga, tojest Sudijska komisija izdaje sledeće saopštenje povodom situacije sa utakmice 7. kola između Partizan Mozzart Beta i Igokee Mtel, koja se dogodila na 2.20 do kraja četvrte četvrtine, kada su sudije, tokom igre, ali i nakon video provere, dosudile ličnu grešku Zeku Ledeju, objasnivši svoju odluku kao situaciju u kojoj je odbrambeni igrač pokušao da dođe do lopte.

To nije bila ispravna odluka. Igraču Partizan Mozzart Beta sa brojem dva, Zeku Ledeju, trebalo je da bude dosuđena nesportski faul u skladu sa pravilima košarkaške igre, član 37.1.1. kriterijum dva „prekomerni, snažni kontakt, koji je igrač napravio pri pokušaju da dohvati loptu ili protivnika”, stoji u saopštenju ABA lige.

Na kraju, ipak, ova odluka nije uticala na ishod utakmice, jer je Igokea košem dvije sekunde prije kraja pobijedila sa 91:89.

Oznake: Igokea, Oštećenja